Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

07. 02. 2020. 18:39 >> 18:36

"SNIMAK NE SMIJE DA ARBITRIRA FUDBAL"

Platini: Protivnik sam VAR-a od prvog dana

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini izjavio je danas da je i dalje protivnik VAR-a, uz riječi da arbitraža ne smije da se vrši video snimkom.

"Protivnik sam VAR-a od prvog dana, nijesam to držao za sebe, već sam se jasno izjasnio da nijesam za video tehnologiju, pogotovo na način na koji se sada koristi", rekao je Platini u intervjuu za italijanski list Korijere delo sport.

Platini je naveo da video snimak ne smije da arbitrira fudbal i da televizija narušava cjelokupnu percepciju pojedinačnih incidenata.

"Fudbal je sport kontakta, a postoje intervencije koje kada prođu kroz TV filter i usporen snimak dovode do neprihvatljivih interpretacija. Prekršaj mora da svira sudija u realnom vremenu", kazao je Platini.

VAR sistem je kritikovan prije svega jer treba previše vremena da se donesu odluke, a Platini je istakao da zbog toga "pati spektakl" i da tehnologija "ubija uzbuđenje i sprječava igrače da odmah slave".

Po riječima Platinija, VAR nije potreban za ravnopravnu igru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније