Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta, Objavila: R.B. ]

25. 12. 2019. 15:50   >>  15:48

PREGOVARA O NOVOM UGOVORU

Vilijan: Ostao bih u Čelsiju do 40. godine

Fudbaler Čelsija Vilijan rekao je da bi želio da ostane u tom londonskom klubu sve dok ne napuni 40 godina.

Vilijan (Vilijan Borges da Silva) pregovara sa upravom Čelsija o novom ugovoru, pošto mu sadašnji ugovor ističe na kraju sezone. On u posljednje vrijeme igra dobro, a u nedjelju je postigao oba gola u pobjedi nad Totenhemom 2:0.

Vilijan može u januaru da pregovara sa stranim klubovima, ali je 31-godišnji Brazilac potvrdio da pregovara o ostanku na Stamford Bridžu.

"Svi znaju da volim ovaj klub i koliko uživam igrajući za Čelsi. Ako budem mogao, ostaću ovdje sve dok ne napunim 40 godina, ali fudbal nije uvek takav. Želim da ostanem pošto volim ovde da igram. Nije to samo moja odluka, moramo zajedno da odlučimo. Razgovarali smo. Nadam se da mogu da kažem da ću ostati, ali za sada ne mogu to kažem", rekao je Vilijan, prenio je Skaj.

Vilijan je naveo da fudbalske organizacije moraju da učine više u borbi protiv rasizma, nakon što je njegov saigrač Antonio Rudiger vredjan tokom utakmice sa Totenhemom.

Londonska policija počela je istragu i sarađuje sa Totenhemom kako bi otkrila odgovorne, a učestvuje i Fudbalski savez Engleske.

U 63. minutu utakmice Rudiger je obavijestio svog kapitena da je pretrpio uvrede na rasnoj osnovi, praćen je protokol Premijer lige protiv diskriminacije i navijači su u tri navrata opomenuti.

Vilijan je rekao da ne razumije kako i zašto fudbalski navijači na rasnoj osnovi vrijeđaju protivničke igrače, kada podržavaju tamnopute igrače u svom timu.

"To je razočaravajuće, ne znam kako ljudi mogu da razmišljaju na takav način. U njihovom timu (Totenhem) ima crnih igrača. Mislim da svi zajedno moramo to da zaustavimo. To je sramota za svakoga. To boli, ne moraju to meni da rade, rade mojim saigračima i osjećaj je loš.Na terenu ne možeš mnogo o tome da razmišljaš jer se onda ne koncentrišeš na utakmicu. Nadam se da ćemo vidjeti više posla fudbalskih federacija", naveo je on.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније