Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

09. 12. 2019. 12:44 >> 12:43

GVARDIOLA

"Trenutno ne možemo da se takmičimo protiv najboljih"

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da njegova ekipa u ovom trenutku možda ne može ravnopravno da se takmiči sa najboljim evropskim klubovima i da mora da prihvati realnost.

Siti je u subotu izgubio u mančesterskom derbiju od Junajteda sa 1:2 i za prvoplasiranim Liverpulom zaostaje 14 bodova.

Mančester siti je prošle sezone osvojio triplu krunu, odbranio je titulu, ali je ove polusezone već izgubio četiri utakmice.

"Moramo da napredujemo, da prihvatimo neke stvari i da krenemo dalje. Mančester junajted ima kvalitet da se brani, kvalitet da napada na kontre i to moramo da prihvatimo. To je nivo sa kojim se susrećemo protiv Liverpula, Mančester junajteda, Barselone, Real Madrida, Juventusa. To su ekipe protiv kojih moramo da igramo, a realnost je da možda u ovom trenutku mi ne možemo da se takmičimo sa njima", rekao je Gvardiola, prenio je BBC.

"Možda to moramo da proživimo kao klub kako bismo napredovali, da prihvatimo realnost i da napredujemo", dodao je španski trener.

Siti je u sezoni 2017/2018 osvojio titulu u Premijer ligi sa rekordnih 100 bodova, ali je u četvrtfinalu Lige šampiona izgubio od Liverpula.

U istoj fazi prošlosezonskog najelitnijeg evropskog takmičenja Siti je izgubio od Totenhema, ali je postao prvi engleski tim koji je u istoj sezoni osvojio Premijer ligu, FA kup i Liga kup.

Uprkos promjenljivim igrama, Siti se plasirao u nokaut fazu Lige šampiona, uoči posljednje utakmice u grupi protiv Dinama iz Zagreba, u srijedu.

"Realnost je da zaostajemo 14 bodova zbog grešaka koje smo napravili, zbog kvaliteta naših protivnika i posebno, zbog stvari koje ne možemo da kontrolišemo. To je realnost, ali moramo da nastavimo. Na početku smo decembra, imamo i druga takmičenja, da se borimo u drugim utakmicama", naveo je Gvardiola.

"Ne razmišljamo o osvajanju Lige šampiona, ne razmišljam o tome koliko nam bodova treba ili koliko bodova oni moraju da izgube. Pokušavamo da pobjeđujemo, da dobijamo svaku sljedeću utakmicu", zaključio je Gvardiola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније