Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija ]

06. 12. 2019. 22:39 >> 22:38

NOSIO GA PROTIV JUGOSLAVIJE

Peleov dres sa posljednje utakmice prodat za 30.000 eura

Dres koji je legendarni brazilski nogometaš Pele nosio na svojoj posljednjoj utakmici s reprezentacijom Brazila prodat je za 30.000 eura na aukciji sportskih predmeta koja je u četvrtak održana u Torinu.

Dres s brojem 10 Pele je nosio na prijateljskoj utakmici Brazil - Jugoslavija koja je igrana u julu 1971. godine na Marakani u Rio de Žaneiru što je bio i njegov posljednji nastup za reprezentaciju.

Pele, kojeg mnogi smatraju najboljim svih vremena, oprostio se tada od nacionalnog tima, odigravši jedno poluvrijeme pred oko 170.000 gledalaca. Meč je završen remijem 2:2.

Među drugim sportskim predmetima, za 25.000 eura je prodat žuti dres koji je nosio Fausto Kopi na "Tur de Fransu" 1952. godine kada je drugi put pobijedio na toj trci.

Dres s brojem 10 Argentinca Dijega Maradone iz Napolija u sezoni 1989.-1990. prodat je za 7.500 eura.

Bejzbol palica koju je koristio Majkl Džordan u svom kratkom bavljenju bejzbolom je prodata za 425 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније