Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

04. 12. 2019. 12:30 >> 12:29

ČEFERIN

VAR je nered: Ako imate veliki nos, u ofsajdu ste

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin rekao je da nije ljubitelj VAR tehnologije, koju je nazvao "neredom" koji se ne može ispraviti.

Video tehnologija je uvedena kako bi smanjio broj kontroverznih odluka sudija na utakmicama, ali je naišla na različite kritike navijača otkako je ove sezone uvedena u Premijer ligi.

Šef sudija Premijer lige Majk Rajli nedavno je potvrdio da je VAR ove sezone napravio devet grešaka, a da fudbalski zakonodavci razmišljaju da li da naprave promjene u tehnologiji.

"To je nered. Mislim da, na primjer, tolerancija od jednog ili dva centimetra za ofsajd nije dovoljna. U današnje vrijeme, ako imate veliki nos, onda ste u ofsajd poziciji. Takođe, VAR crta linije i to je subjektivno crtanje objektivnih kriterijuma. Predložićemo promjene nadležnima i sudijama", rekao je Čeferin za Dejli Miror.

Kako je prenio Skaj, VAR se koristi u Ligi šampiona, koja je UEFA-ino takmičenje, a Čeferin je rekao da se poništene odluke svode na minimum.

"Nemamo mnogo intervencija u UEFA takmičenjima, pošto naš šef sudija Roberto Roseti kaže VAR sudijama da je nešto očigledna greška. Ali, u današnje vrijeme pritisak je drugačiji. Ako si sudija na terenu, čak i kada 70.000 ili 80.000 ljudi viče na tebe, ti si taj koji odlučuje, a ne osoba sakrivena negdje u Londonu, Berlinu ili drugdje", naveo je Čeferin.

"Nijesam ljubitelj. Bio sam vrlo skeptičan i mogu da kažem da mi se ishod ne sviđa. Nažalost, više nema povratka", dodao je predsjednik UEFA-e.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније