Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

fscg.me [ Objavio: O.Z. ]

03. 12. 2019. 19:32 >> 19:42

SA AZERBEJDŽANOM, FARSKIM OSTRVIMA I ANDOROM

Omladinci u Grupi 3 Lige C

Omladinci (2003. godište) dobili si protivnike za prvo izdanje kvalifikacija po sistemu Lige nacija.

Na danas održanom žrijebu određene su grupe kvalifikacija za plasman na UEFA U19 Evropsko prvenstvo po sistemu Lige nacija.

U prvom izdanju kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo po sistemu Lige nacija reprezentacija Crne Gore takmičiće se u grupi 3 Lige C, zajedno sa selekcijama Azerbejdžana, Farskih Ostrva i Andore.

Prvi turnir na kojem će nastupiti naša selekcija, sastavljena od igrača rođenih 2003. godine i kasnije, održaće se u Andori od 22. do 28. septembra 2020. godine.

- Dobra grupa za nas, ali se moramo dobro pripremiti za turnir, posebno jer nikoga ne smijemo potcijeniti. Azerbejdžan nam je sigurno najveći konkurent u grupi, ali tu je i Andora, koja će, kao domaćin, sigurno biti maksimalno motivisana, rekao je Milorad Peković, selektor omladinske reprezentacije Crne Gore.

Odluku o testiranju novog sistema kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo Izvršni odbor UEFA donio je na sjednici održanoj 29. maja 2019. godine. Novi format takmičenja trajaće dvije godine i mjesto na finalnom turniru, koji će se 2022. godine održati u Slovačkoj, izboriće sedam najboljih selekcija.

Umjesto jednog kvalifikacionog turnira, sve reprezentacije će u novom formatu takmičenja imati priliku da nastupe na minimum dva turnira. Takođe, igrači će takmičenje započeti kao mlađi omladinci (U18), kako bi u vrijeme odigravanja finalnog turnira imali 19 godina.

Ukoliko se novi sistem kvalifikacija pokaže kao uspješan, biće primijenjen i na kvalifikacije za U17 Evropsko prvenstvo od 2023. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније