Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta, rtcg.me ]

17. 11. 2019. 19:25   >>  19:22

KVALIFIKACIJE ZA EP

Srbija ide u baraž, Portugal "ovjerio" plasman

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je danas neriješeno 2:2 sa Ukrajinom, u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prenstvo.

Srbija se nije plasirala na kontinentalni šampionat, pošto joj je bila potrebna pobjeda, ali i kiks Portugala, koji je rezultatom 2:0 pobijedio Luksemburg.

Reprezentacija Srbije je završila na trećem mjestu Grupe B sa 13 bodova, tri manje od Portugala, a šest od prvoplasirane Ukrajine.

Srbija je dva puta vodila protiv Ukrajine, prvo golom Dušana Tadića iz penala u devetom, poslije čega je u 32. izjednačio Roman Jarmenčuk. Aleksandar Mitrović je u 56. donio Srbiji novo vođstvo, a izjednačenje i bod Ukrajini u nadoknadi Artjom Besedin.

Šansu da se plasira, Srbija će imati u martu, kada će se igrati baraž za Lige nacija.

Reprezentacija Srbije će u polufinalu igrati protiv Norveške 26. marta u Oslu.

Finale će se igrati četiri dana kasnije, a protivnik kao i ko će biti domaćin tog duela biće naknadno poznato.

U prvom meču dana, fudbaleri Portugala pobijedili su Luksemburg 2:0 i "ovjerili" plasman na Evropsko prvenstvo.

Dobri napadi Luksemburga probudili su Portugal koji u 39. minutu dolazi do vođstva. Silva je pronašao Fernandeša, a ovaj je rutinski savladao golmana.

Sa minimalnom prednošću gostiju otišlo se na petnaestominutnu pauzu.

U nastavku meča domaći fudbaleri imali su šansu da izjednače, ali je Devil šutirao malo pored stative. Pobjedu Portugala potvrdio je Ronaldo u 86. minutu i time je postavio konačan rezultat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније