Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

14. 11. 2019. 23:20 >> 23:54
1

SAUTGEJT NAKON MEČA

"Našli smo igru za slabije rangirane selekcije"

Fudbaleri Engleske bili su ubjedljivi protiv Crne Gore (7:0) i plasirali se na Evropsko prvenstvo.

Meč je bio gotov u 37. minutu kada je već bilo 5:0.

"Kvalitetni pasovi i ubacivanja i sjajna realizacija u završnici", kazao je selektor Engleske Garet Sautgejt.

"Gordi albion" je u potpunosti dominirao i maksimalno koristio prilike.

"Ranije smo znali da se mučimo sa timovima koji su slabije rangirani, koji se brane sa više igrača, ali smo naučili da igramo sa njima. Cilj je bio da igramo dobro na obje strane terena. Dopustili smo rivalu neke prilike koje nijesmo smjeli. Potrebno je još da radimo na igri bez lopte, ali napredujemo", kazao je Sautgejt.

"Bili smo veoma brzi i agilni. Od starta smo na terenu imali pet dobrih golgetera, plus defanzivce koji dobro koriste loptu. Pokazali smo dobar presing i želju da odmah vratimo loptu u posjed čim je izgubimo. Crnoj Gori nijesmo dali da predahne", dodao je.

Odgovarajući na pitanja novinara, engleski selektor je kazao da u reprezentativnom fudbalu ne može biti lakše utakmice.

"To je zato što smo igrali tako dobro u prvom poluvremenu. Znam da je Francuskoj večeras trebalo vremena da obezbjedi pobjedu protiv Moldavije", kazao je Sautgejt.

Hari Kejn je uspisao het-trik i sa samo 26 godina stigao do brojke od 31 gola u dresu nacionalnog tima.

"Imali smo jedan kiks u grupi (poraz u Češkoj) i sjajno smo odgovorili. Danas smo očekivali pobjedu ali nikada nije lako", skroman je napadač Totenhema.

Kejn je takođe otkrio da je imao ulogu u odluci da se iz tima izostavi Rahim Sterlinga nakon sukoba na treningu sa Džoom Gomezom.

"Selektor je pričao sa mnom i još nekoliko starjih igrača i donijeli smo takvu odluku", izjavio je Kejn.

Igrači koje je izveo Sautgejt prosječno imaju 23 godine i 255 dana i to je najmlađi sastav Engleske još od 1959. godine.

Debitant za seniorski tim Albiona, vezista Lestera Džejms Medison (22), zadovoljan je svojim nastupom.

"Bila je ovo sjajna fudbalska predstava, posebno u prvom poluvremenu. Golovi su 'letjeli' a ja sam sjedio na klupi i želio da budem dio svega toga. Srećom, selektor je klimnuo glavom i to je momenat koji neću zaboraviti", rekoa je Medison koji je ušao s klupe u drugom poluvremenu.

"Mislim da sam dobro odradio posao. Bio sam fokusiran na to da pokažem selektoru i ostatku tima kvalitet koji posjedujem", dodao je Medison.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније