Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ FSCG ]

12. 11. 2019. 20:36 >> 20:53

DŽUDOVIĆ

"Treba da tražimo motiv više"

I ekipa i stručni štab rade na tome da odemu u Englesku i prikažemo se u što boljem svjetlu, da pokušamo da odgovorimo zahtjevima i da damo sve od sebe, a tamo neka pobijedi bolji, rekao je asistent u stručnom štabu Faruka Hadžibegića, Miodrag Džudović.

Fudbaleri Crne Gore trenirali su večeras na Gradskom stadionu u Podgorici, gdje su odradili posljednji trening uoči sjutrašnjeg puta za glavni grad Engleske.

Džudović je u razgovoru sa novinarima kazao da "sokoli" u London idu da daju sve od sebe.

"Ovakve teške situacije dešavaju se u sportu. Ali, pokušavamo profesionalno da se odnosimo ka našim zadacima, obavezama i pripremi same utakmice sa Engleskom. I ekipa i stručni štab radimo na tome da odemu u Englesku i prikažemo se u što boljem svjetlu, da pokušamo da odgovorimo zahtjevima i da damo sve od sebe, a tamo neka pobijedi bolji", kazao je Džudović na brifingu sa predstavnicima medija.

Crna Gora je ranije izgubila šanse da se plasira na EURO 2020, ali to ne znači da ekipi nedostaje motiva.

"U podređenoj smo situaciji, ali mi iz toga treba da tražimo motiv više. Svako u sebi, kako individualno, tako i ekipno. Tražimo motiv, imamo svoje ime i prezime, imamo državu koju predstavljamo, tako da je to naš motiv. I plus fudbalski, da pokažemo da znamo da igramo, da pokušamo da ponovimo neke dobre stvari koje su do sada bile i dodamo na to, kao početak procesa stvaranja ekipe za Ligu nacija. Širi se baza igrača, tako da svi radimo na tome", objasnio je Džudović.

Upravo je Džudović prije nešto više od devet godina bio dio ekipe koja je na "Vembliju" remizirala bez golova sa Engleskom.

"Za taj stadion me vežu lijepe emocije, nadam se da će tako ostati i poslije ove utakmice", uz osmjeh je kazao Džudović.

U četvrtak veče na velikim iskušenjima biće defanziva "sokola", čiji je dio golman Danijel Petković.

"Svi otprilike znamo kakav nas meč očekuje. Igrali smo sa njima kući, tada je bilo veoma teško. Znamo kakva su oni ekipa, što možemo da očekujemo na terenu i pripremamo se da na najbolji mogući način iznesemo duel sa Englezima. Probaćemo da uradimo sve što je do nas. Oni igraju 1000. utakmicu, to im daje vjetar u leđa, igra se na 'Vembliju' i biće to spektakl. Ali, sve te stvari motivišu i nas. Nadam se da ćemo adekvatno odgovoriti na zahtjeve koje je postavio selektor", poručio je golman Crne Gore.

Petković se nada da "sokoli" mogu pokvariti slavlje "gordog Albiona".

"Iskreno se nadam da možemo, očekujem i da hoćemo. Jesmo oslabljeni, ali momci koji su tu žele da pruže najbolje. Teško je sada na taj način pričati, jer igramo sa odličnim protivnikom", smatra čuvar mreže francuskog Anžea.

"Hrabri sokoli" sjutra ujutro putuju za London. Zvanični trening na "Vembliju" odradiće od 19 sati i 30 minuta časova po lokalnom vremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније