Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 11. 2019. 22:25   >>  22:24

VRIJEĐAN U VERONI

Baloteli umalo napustio teren zbog rasizma

Fudbaler Breše Mario Baloteli namjeravao je da napusti teren u današnjoj utakmici protiv Verone, pošto su ga navijači protivničke ekipe vrijeđali na rasnoj osnovi.

Incident se dogodio u 60. minutu. Dio navijača Verone oponašao je majmunske krike, Baloteli je prekinuo akciju, uhvatio loptu i bijesno je šutnuo na tribinu sa koje su se čule uvrede.

On je pokazao na uši, nagovijestivši da je nešto čuo, a zatim se zaputio iza gola Verone, u namjeri da napusti teren.

Njega su tada okružili saigrači, ali i nekolicina igrača Verone, koji su pokušali da ga smire.

Utakmica je bila prekinuta nekoliko minuta, nakon što je sudija tražio od spikera na stadionu da upozori navijače da će se igrači povući u svlačionicu u slučaju istog incidenta.

Baloteli je ostao na terenu, postigao je gol, ali to nije bilo dovoljno da spriječi poraz Breše (1:2).

"Mi smo uz Marija i protiv bilo kakve vrste rasizma. Rasisti su neznalice", rekao je Balotelijev agent Mino Rajola.

Fudbaler Verone Ivan Jurić rekao je da se ništa nije dogodilo.

"Ne plašim se da to kažem, danas se ništa nije dogodilo, nije bilo rasizma, ničega, več zviždanja i provociranja sjajnog igrača. Gade mi se rasističke uvrede, mene uvek nazivaju ciganskim govnetom, ali danas nije bilo ničega, ni malo, ničega. Laž je reći drugačije. Ne treba pričati gluposti, on je fantastičan igrač, ali ne treba praviti priču gdje je nema", rekao je hrvatski fudbaler za Skaj.

Na italijanskim stadionima navijači često oponašaju majmunske krike vrijeđajući tamnopute igrače. Posljednji u nizu incidentata bio je sa Romeluom Lukakuom iz Intera, a vrijeđni su i Frank Kesi iz Milana, nekadašnji igrač Juventusa Mojze Kin i Ronaldo Vieira iz Sampdorije.

Fudbalski savez Italije do sada nije strogo kažnjavao klubove zbog incidentata navijača na rasnoj osnovi, ali su njegovi čelnici, kao i čelnici nekolicine klubova predložili nultu toleranciju za rasizam.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније