Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

03. 11. 2019. 21:20 >> 21:31
1

BAVARCI TRAŽE TRENERA

Niko Kovač više nije trener Bajerna

Niko Kovač više nije trener Bajerna iz Minhena.

 

Mediji su ranije danas javili da je Kovaču data još jedna šansa koju mora opravdati pobjedama već u prva dva meča, ali je hrvatski trener sam odlučio da podnese ostavku.

"Smatram da je ovo prava odluku za klub u ovom momentu. Rezultati i način na koji smo igrlai u posljednje vrijeme natjerali su me na ovu odluku", kazao je Kovač.

Bavarski gigant je dan ranije doživio istinski debakl u Frankfurtu, gdje je Ajntraht pobijedio sa čak 5:1. Istina, gosti su već od devetog minuta igrali bez isključenog Boatenga.

Mediji bliski klubu sa "Alijanc arene" su objavili da su Kovač i Bajern sporazumno raskinuli ugovor, a brzo je stigla i potvrda.

"Igre naše ekipe u posljednjih nekoliko nedjelja i rezultati pokazuju da smo morali da reagujemo. Uli Henes, Hasan Salihamidižić i ja smo obavili ozbiljan razgovor sa Nikom i dogovorili smo se da on više ne bude trener Bajerna. Svi žalimo zbog ovakvog razvoja događaja. U ime kluba zahvalan sam Niku na obavljenom poslu, posebno za duplu krunu prošle sezone", rekao je izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.

Na tabeli Bundeslige Bajern je tek četvrti, sa četiri boda manje od vodeće Borusije Menhengladbah ali su samo pet pobjeda iz deset mečeva, te loši odnosi u ekipi bili više nego dovoljni da se hrvatski stručnjak napusti klupu, i pored impresivnih rezultata u Ligi šampiona, poput lekcije od 7:2 protiv Totenhema prije samo mjesec i dva dana.

Bivši hrvatski selektor Kovač imao je ugovor s Bajernom do sredine 2021. godine.

Bajern sada očekuju mečevi protiv Olimpijakosa u Ligi šampionaa i Borusije Dortmund u Bundesligi. Tim će voditi Hansi Flik.

Mediji spekulišu da su kandidati za novog trenera Žoze Murinjo, Masimilijano Alegri i Maurisio Poketino.

Murinjo je nedavno priznao da uči njemački jezik.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније