Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija ]

29. 10. 2019. 21:26 >> 21:22

ZBOG RASIZMA

Bugarska kažnjena s jednom utakmicom bez publike

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) izrekla je oštru kaznu Fudbalskom savezu Bugarske zbog rasizma navijača te zemlje u duelu kvalifikacija za EURO 2020 protiv Engleske. Bugari će prvu narednu domaću utakmicu sigurno igrati bez publike, a ukoliko se slični rasisitički prestupi njihovih navijača ponove u naredne dvije godine, onda i drugu.

Uz to, FS Bugarske na naredne dvije domaće utakmice mora da istakne veliki transparent s logom UEFA-e na kojem će pisati “No to racism“ (Ne rasizmu).

Bugarska kuća fudbala kažnjena je i novčano u iznosu 85.000 eura. Čak 75.000 eura zbog rasističkog ponašanja bugarskih navijača i 10.000 zbog zviždanja engleskoj himni.

Bugarski navijači koristili su nacističko salutiranje i oglašavali se kao majmuni kada su crni igrači Engleske bili u posjedu lopte. Utakmica između Bugarske i Engleske, igrana je 14. oktobra u Sofiji, a završena je pobjedom gostiju rezultatom 6:0.

UEFA je izrekla novčanu kaznu i Fudbalskom savezu Engleske, koji će zbog nepoštovanja državne himne morati platiti 5.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније