Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 10. 2019. 11:43 >> 11:41

FIFA BIRA 2024.

Mundijal 2030. žele Britanci, Južnoamerikanci, Španija i Portugal

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izabraće 2024. godine domaćina Svjetskog prvenstva 2030.

FIFA je na današnjem Kongresu u Šangaju saopštila da će proces kandidovanja početi 2022. godine, a da će se glasanje za domaćina Mundijala obaviti dvije godine kasnije. To znači da će organizator najvećeg svjetskog fudbalskog takmičenja imati samo četiri godine za pripremu.

Engleska, Škotska, Vels i Sjeverna Irska prave studiju izvodljivosti zajedno sa Irskom o tome da li da se kandiduju. Takođe, zajedno bi mogli da se kandiduju Španija i Portugal.

Postoji mogućnost i da se udruže južnoameričke zemlje, Argentina, Urugvaj, Paragvaj i Čile.

Katar je dobio 12 godina za pripremu Mundijala 2022. godine, nakon što je izabran 2010.

Svjetsko prvenstvo 2026. godine zajedno će organizovati SAD, Kanada i Meksiko, koji su prošle godine izabrani na Kongresu FIFA-e.

FIFA će u maju naredne godine odlučiti o domaćinu Svjetskog prvenstva za žene 2023. godine.

Za organizaciju turnira 32 ekipe zainteresovano je osam zemalja: Argentina, Australija, Brazil, Kolumbija, Japan, Novi Zeland, Južna Afrika i Južna Koreja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније