Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

15. 10. 2019. 13:08   >>  13:08 1

ZBOG PONAŠANJA NAVIJAČA

Borisov traži ostavku predsjednika FS Bugarske

Premijer Bugarske Bojko Borisov zatražio je danas od predsjednika Fudbalskog saveza Borislava Mihajlova da podnese ostavku, nakon što su reprezentativci Engleske vrijeđani na rasnoj osnovi u Sofiji, tokom utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Bugarska je sinoć u Sofiji izgubila od Engleske sa 0:6, a utakmica je u dva navrata prekinuta u prvom poluvremenu pošto su domaći navijači na rasnoj osnovi vrijeđali engleske fudbalere, oponašali su majmunske krike i izvodili su nacistički pozdrav.

Borisov je osudio ponašanje navijača na stadionu i rekao da je "neprihvatljivo" povezivati bugarski narod sa rasizmom.

"Pozivam Borislava Mihajlova da odmah podnese ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Bugarske. Poslije jučerašnjeg sramnog poraza reprezentacije i loših rezultata našeg fudbala, naredio sam prekid saradnje sa FS, uključujući i finansijski, dok se Borislav Mihajlov ne povuče sa funkcije", rekao je Borisov, prenijeli su britanski mediji.

Stadion "Vasil Levski" sinoć je bio djelimično zatvoren zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmica sa Kosovom i Češkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prije utakmice, Mihajlov se žalio Uefi na "nepravedno brendiranje", pošto se danima prije duela pričalo o strahovima da bi engleski igrači mogli da budu vrijeđani na rasnoj osnovi.

Bivši golman Redinga, Levskog i Ciriha Mihajlov, branio je za Bugarsku na tri svjetska prvenstva i član je Izvršnog komiteta Uefa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније