Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

15. 10. 2019. 12:27 >> 12:33

RONALDO

"Jure me rekordi"

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo rekao je da on ne pokušava da obori rekorde, već da "rekordi njega jure".

Ronaldo je sinoć postigao gol iz penala u porazu Portugala od Ukrajine (1:2), što je njegov 700. gol u karijeri.

"Ne može svako da dođe do te brojke. Zahvalan sam saigračima, kolegama i trenerima koji su mi pomogli da postanem igrač kakav jesam. Razočaran sam jer nijesmo pobijedili, ali ponosan sam na ekipu", rekao je Ronaldo, prenijeli su danas italijanski mediji.

Ronaldo je u 973 utakmica postigao 700 golova, a u 458 mečeva bio je strijelac najmanje jednom. Na klupskom nivou igrao je za Sporting iz Lisabona, Mančester junajted, Real Madrid, a sada je član Juventusa. Za reprezentaciju Portugala postigao je 95 golova.

"Koje rekorde držim? Ne znam. Moram da uživam u trenutku i zahvalim onima koji su mi pomogli da stignem do ove impresivne brojke. Rekordi dolaze prirodno, ne tražim ih, već oni mene jure. Bez ikakve opsesije, oni dolaze prirodno", naveo je Ronaldo.

Po broju golova ispred Ronalda je rekorder austrijsko-češki fudbaler Jozef Bican sa 805 golova postignutih između 1931. i 1955.

Slijede Brazilci Romario sa 772, Pele sa 767, mađarska legenda Ferenc Puškaš sa 746 i njemački napadač Gerd Miler sa 735 golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније