Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

15. 10. 2019. 11:56   >>  11:56

SELEKTOR BUGARSKE

"Nijesam čuo uvrede na rasnoj osnovi"

Selektor fudbalske reprezentacije Bugarske Krasimir Balakov rekao je da nije čuo uvrede na rasnoj osnovi navijača u Sofiji, tokom utakmice sa Engleskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Bugarska je sinoć u Sofiji izgubila od Engleske sa 0:6, a utakmica je u dva navrata prekinuta u prvom poluvremenu pošto su domaći navijači na rasnoj osnovi vrijeđali engleske fudbalere, oponašali su majmunske krike i izvodili su nacistički pozdrav.

Balakov je rekao da bi mu bilo zaista žao, ako je to istina, ali da se takvi problemi do sada nijesu dešavali.

"Nijesam čuo skandiranja. Vidio sam da je sudija prekinuo utakmicu, ali moram reći da se ne radi samo o ponašanju bugarskih navijača već i engleskih, koji su zviždali i vikali tokom himne Bugarske. Tokom drugog poluvremena uzvikivali su neprihvatljive parole našim navijačima", rekao je Balakov, prenio je BBC.

Stadion "Vasil Levski" sinoć je bio djelimično zatvoren zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmica sa Kosovom i Češkom.

"To (rasizam) se do sada nije dogodilo", rekao je Balakov, a prevodilac je dodao da su disciplinske mere Uefa nametnute zbog "istaknute zastave organizacije koju ne zabranjuje bugarski zakon".

"Imamo taj problem otkako je Engleska trebalo da dođe u Bugarsku i tri nedjelje smo slušali kako ljudi pričaju o svemu osim o fudbalu. Mislim da to nije pravi način da se pripremite i igrate utakmicu. Ako se tvrdnje ispostave tačne, zaista nam je žao", rekao je on.

Kapiten Bugarske Ivelin Popov razgovarao je u poluvremenu sa grupom navijača, a selektor je rekao da to nije znao.

"Vjerovatno je razgovarao pošto navijači nijesu bili zadovoljni našom igrom", naveo je Balakov.

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je da su igrači reprezentacije vruheđani na rasnoj osnovi u Sofiji i da je to neprihvatljivo.

Engleski reprezentativci mogli su da napuste utakmicu, ali su ipak odlučili da nastave da igraju.

"U završnici prvog poluvremena mogli smo da prekinemo utakmicu i vratimo se u svlačionicu. Ali, donijeli smo zdravorazumsku odluku da odigramo još nekoliko minuta, pa da odlučimo na poluvremenu. Zajedno smo donijeli odluku, selektor, igrači, članovi ekipe. Ponosan sam na to kako smo se suočili sa situacijom i što smo preduzeli prave korake", rekao je debitant u reprezentaciji Engleske Tajron Mings.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније