Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ FSCG ]

14. 10. 2019. 17:40   >>  17:38

MIODRAG VUKOTIĆ

Ako ispoštujemo dogovor, možemo da zaprijetimo Špancima

Pred mladom reprezentacijom Crne Gore sjutra veče je jedan od najvećih izazova u grupi 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na Gradskom stadionu u Podgorici ,,sokoli“ će od 18:45 časova dočekati Španiju, aktuelnog šampiona Starog kontinenta u ovom uzrastu.

"Šteta što ovu utakmicu ne dočekujemo u boljem raspoloženju, jer nijesmo očekivali poraz od Makedonije prije nekoliko dana. Probali smo da analiziramo taj meč, da izvučemo neke pouke. Vidjeli smo gdje smo griješili, takođe i neke dobre stvari što smo radili. Kad sve uzmemo u obzir, mislim da taj poraz nijesmo zaslužili, ali da bi dobili utakmicu moramo da budemo takmičari, da budemo odgovorniji u zadacima koje igrači dobiju pred utakmicu. Nadam se da su igrači svjesni tih grešaka i da ćemo ih već u utakmici sa Španijom smanjiti na najmanji mogući nivo. U svakom slučaju, ovaj susret ulazimo sa namjerom da napravimo dobar rezultat", kazao je selektor Miodrag Vukotić na današnjoj pres konferenciji.

"Crvena furija“ je izuzetno kvalitetna reprezentacija, čiji igrači mahom igraju u klubovima Primere.

"Postoji model kako sačuvati mrežu protiv tako kvalitetne ekipe kao što je Španija, protiv igrača koji nastupaju u španskoj ligi. Ako momci ispoštuju dogovore i budu vjerovali u svoj kvalitet, možemo da zaprijetimo Špancima. Prije mjesec dana smo igrali sa njima, imali smo nekoliko situacija tokom utakmice da ih kaznimo, a možda smo imali i najbolju šansu na utakmici da postignemo gol i to nakon izrađene akcije. Tada smo na samom početku primili dva jeftina gola iz kardinalnih grešaka, ali kada se sve sabere mislim da smo pružili dobru igru, da smo ih dosta puta napali… Ako budemo imali takav pristup kao iz prvog meča, uz dozu sreće koja je neophodna, onda možemo utakmicu završiti pozitivno", smatra Vukotić.

Kapiten "sokola“ Ilija Vukotić očekuje da pokaže reakciju nakon poraza od Sjeverne Makedonije.

"Pričali smo dosta nakon te utakmice, znamo da je nijesmo odradili onako kako smo htjeli, ali svjesni da nas čeka duel sa Španijom i moramo se okrenuti tom susretu. Igrali smo sa njima već jednom i znamo da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji. To je skup fudbalera koji nastupa za najjače španske klubove. Biće teško, ali daćemo maksimum", poručio je Vukotić.

Nakon četiri meča u grupi, Crna Gora ima tri poraza i pobjedu. Ipak, to ne znači da će se "sokoli“ odustati od borbe za vrh tabele.

"Izgubili smo dvije utakmice kući, ali se nijesmo predali. U opticaju je još 18 bodova, daćemo sve od sebe da sakupimo što više poena i da se vratimo u igru za baraž", kazao je Vukotić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније