Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

izvor: Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2019. 20:15 >> 20:12

GOLEADA U GLAZGOVU

Holandija sigurna, Rusi obezbijedili plasman

Škotska je upisala sigurnu i ubjedljivu pobjedu, Rusi su bili sigurni na Kipru, a Holandija u Bjelorusiji. Mađari protiv Azerbejdžana prekinuli niz od dva poraza. Rusija je ovom pobjedom obezbijedila plasman na EURO 2020.

U Grupi C Holandija je došla do pete pobjede u šestom odigranom meču. Slavili su Holanđani na gostovanju Bjelorusiji 2:1. Bjelorusima je ovo peti poraz u sedam utakmica i ostaju na samo četiri boda.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku Holanđana i Đinija Vajnalduma koji je bio strijelac oba gola.

Igrao se 32. minut kada je igrač Liverpula iskoristio dodavanje Kvinsija Promesa i pogodio za 1:0. Devet minuta kasnije Vajnalduma je sa golom spojio Stiven Bergvajn.

Bjelorusija nije odustajala i povremeni napadi isplatili su im se golom u 54. minutu. Strijelac je bio Stanislav Dragun.

U Grupi E, Mađarska je prekinula niz od dva poraza. U sedmom meču Mađari su savladali Azerbejdžan i upisali četvrtu pobjedu. Azerbejdžan ostaje na jednom bodu iz šest utakmica.

Jedini gol na ovom meču postigao je Mihali Korhut u desetom minutu meča.

U I Grupi, Rusija je zacementirala plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je kao gost bila bolja od Kipra rezultatom 4:0.

Zbornaju je do prednosti doveo Denis Čerišev već u devetom minutu, da bi u 23. napdač Valensije asistirao Magomedu Ozdoevu koji je duplirao prednost gostiju. Nedugo zatim Kiprani su ostali sa desetoricom na terenu, pošto je Konstatinos Laifis dobio direktan crveni karton.

U nastavku je ponovo Denis Čerišev bio zaslužan za gol, pošto je asistirao Artjomu Dzjubi koji je povisio na 3:0, da bi u završnici utakmice Aleksandar Golovin pogodio za 4:0.

Kako je otvorio goleadu, tako je i zatvorio. Čerišev je bio strijelac i petog gola u drugom minutu nadoknade.

U okviru iste grupe, i u meču bez rezultatskog značaja, Škotska je u Glazgovu ubjedljivo potukla San Marino sa 6:0, a centralna figura meča bio je Džon Mekgin koji je kompletirao het trik u prvom poluvremenu.

U prvom meču dana, fudbaleri Belgije zadržali su stoprocentan učinak u kvalifikacijama za EURO 2020, pošto su u osmom kolu grupe I savladali Kazahstan na strani sa 2:0, golovima Batšuaija i Menijea.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније