Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

12. 10. 2019. 20:06   >>  23:16

SAVLADALA FINSKU

BiH se vratila u trku za plasman na EURO

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici u sedmom kolu grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 pobijedila Finsku, rezultatom 4:1, i tako se vratila u igru za plasman na naredni kontinentalni šampionat.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog od prvog minuta bilu su bolji od gostiju i dominirali su tokom cijelog susreta na stadionu ”Bilino polje”. Zasluženo su slavili i sada tri kola prije kraja kvalifikacija otvorili put ka plasmanu na EURO, bez obzira na mogući baraž zaslužen pobjedom u grupi Divizije ”B” UEFA Lige nacija prošle godine.

Odličnu igru reprezentativci BiH prvi put krunisali su u 29. minutu meča kada je sjajnim udarcem povratnik u nacionalni tim Izet Hajrović pogodio mrežu Finaca. Inicijativa BiH ni tada nije jenjavala, pa je današnji kapiten Miralem Pjanić povećao prednost pogotkom iz jedanaesterca.

I u drugom poluvremenu ista slika na terenu. BiH je napadala, te je poslije opsade gola Finske Pjanić uhvatio volej i loptu poslao u nebranjeni dio mreže za 3:0. Armin Hodžić, koji je na teren zamijenio povrijeđenog Edina Džeka, dobru igru krunisao je pogotkom sa 4:0 u 73. minutu.

Debakl Finske ublažio je Joel Pohjanpalo šest minuta kasnije, mada je BiH u finišu utakmice mogla i ubjedljivije da slavi.

Ipak, trijumf od 4:1 BiH garantuje plasman na EURO 2020 ukoliko bi na kraju kvalifikacija u grupi ”J” imala isti broj bodova sa Finskom, zbog sada boljeg međusobnog omjera (u Tampereu Finci pobijedili 2:0).

Nakon nekompletnog sedmog kola u grupi ”J”, prva je Italija sa 18 bodova, Finska ima 12, BiH 10, Jermenija 9, Grčka 5 i Lihtenštajn 1.

Jednako važan meč odigrali su i fudbaleri Danske i Švajcarske na "Telia Parken" stadionu u Kopenhagenu. Domaćin je slavio sa 1:0.

Bio je to takođe okršaj dva tima koji se bore za čelne pozicije u D grupi. Poslije velike borbe, Danska je uspjela da u finišu slomi otpor gostiju i sa nova tri boda preuzme čelnu poziciju u grupi.

Strijelac jedinog gola bio je Jusuf Poulsen u 84. minutu.

U susretu F grupe, Rumunija je kao gost pobijedila Farska Ostrva sa 2:0.

Gosti su poveli u 74. minutu preko Georgija Puškaša, da bi u 83. minutu Aleksandru Mitritu povisio na 0:2.U četvrtom minutu nadoknade Klaudiju Keseru je postigao gol za konačnih 0:3.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније