Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 10. 2019. 22:52   >>  23:03

KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatska blizu plasmana, silna Belgija

Fudbaleri Hrvatske pobijedili su na domaćem terenu Mađarsku 3:0 i došli na korak od direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Vatreni" su trijumfom došli do 13 bodova, pa bi sa tri boda u narednom meču protiv Velsa, a možda i samo jednim u zavisnosti od ostalih rezultata, osigurali plasman na EURO 2020. direktno iz Grupe E.

U drugom meču Grupe E Slovačka je remizirala sa Velsom (1:1) na domaćem terenu.

Poljska je lako izašla na kraj sa Letonijom na gostovanju i odnijela sva tri boda – 3:0.

Poljaci su ostvarili petu pobjedu u sedam kola Grupe G i došli jako blizu plasmanu na EURO, dok je Letonija ostala bez ijednog osvojenog boda.

Sjeverna Makedonija je došla do pobjede nad Slovenijom rezultatom 2:1 i izjednačila se sa tom reprezentacijom na tabeli.

Austrija je pobjedom dodatno zakomplikovala situaciju u Grupi G. Oni su bili bolji od Izraela na domaćem terenu sa 3:1.

Rezultati sedmog kola takmičenja u okviru Grupe I nijesu donijeli pomjeranja u vrhu tabele, a najveći dobitnik, iako je pobijedio sa samo jednim golom razlike je selekcija ostrvske države.

Uoči ove runde kvalifikacija Kazahstan i Kipar su bili izjednačeni na diobi treće i četvrte pozicije sa po sedam bodova, a trijumfom u gostima rezultatom 2:1 izabranici Ran Ben Šimona su se osamili na mjestu iza vodećih, Belgije i Rusije.

U ostalim mečevima Grupe nije bilo dilema o pobjedniku, Belgija je sa 9:0 savladala San Marino, dok je Rusija postigla četiri gola u trijumfu nad Škotskom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније