Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 10. 2019. 12:57 >> 13:33
2

HADŽIBEGIĆ PRED BUGARSKU

Prolazimo kroz težak period, očekujem pobjedu

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić kazao je da neće biti katastrofa ukoliko"hrabri sokoli" kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završi na posljednjem mjestu. On je istakao da ekipa prolazi kroz težak period, ali da vjeruje da će se vratiti na pobjednički put.

"Rezultat je proces malo dužeg rada, dužeg perioda. Potrebno je da se sklope stvari, da smo kompletni i da nema povreda. Logično je da imamo takmičarsku želju, to je sportski. Niti ćemo padati u euforiju, a niti u katastrofu, ali ne stidim se da kažem da želim pobjede“, rekao je Hadžibegić.

Kada dođu pobjede vratiće se i publika.

"Mi samo rezultatima možemo da promijenimo situaciju. Svjesni smo gdje smo i da su tribine prazne, ali ne stvara se ništa na jednom meču. Svaka utakmica je šansa i moramo da uradimo sve da je iskoristimo. Nije normalno da budemo peti, ali mi moramo da stvorimo uslove da zainteresujemo publiku. Osnovna stvar je da pobijedimo, jer prolazimo kroz težak period, a vjerujemo u bolje sjutra", kazao je naš selektor.

On vjeruje de "sokoli" i pored svih problema imaju kvalitet da nadigraju Bugare.

"Duboko vjerujem da smo bolje odradili pripreme nego prethodne i očekujem pobjedu. Nemam pravo da kažem da smo bolji, ali smo tu po kvalitetu sa Bugarima. Onog momenta kada budemo kompletni, kada napravimo pobjedničku atmosferu, nećemo davati prednost nijednom rivalu. Razlog svakog okupljanja mora da bude pobjeda, a ne priča o situaciji, povredama, ima li ili nema publike. Ako budemo na nivou naših mogućnosti vjerujem da ćemo ih pobijediti. Dobri su, igraju brzo, ali imamo kvalitete kojima možemo da ih nadigramo“, rekao je Hadžibegić.

On je podsjetio da za duel sa Bugarskom ne može da računa na Žarka Tomaševića, Marka Vešovića i Marka Bakića, dok je pod znakom pitanja nastup Vukana Savićevića.

Vezista Nikola Vukčević kazao je da je Crna Gora odavno ostala bez šansi da se bori za plasman na šampionat, ali da ima obavezu da na pozitivan način završi takmičarski ciklus.

"Dueli sa Bugarskom i Kosovom su bitni zbog nas, reprezentacije, navijača, Saveza. Ne možemo, ne smijemo da dozvolimo da budemo posljednji u grupi. Biće to ispit na psihološkom planu, više nego na takmičarskom", kazao je Vukčević.

On je podsjetio da je Crna Gora dosta očekivala od ovog kvalifikacionog ciklusa.

"Pokazali smo u Sofiji da možemo da igramo sa Bugarskom, sada smo domaćini, trebalo bi da bude lakše. Kosovu je bitna utakmica, a mi tamo igramo za našu zemlju, naš grb, našu reprezentaciju", rekao je Vukčević.

On vjeruje da se utakmica u Sofiji završila kako je trebalo i bilo fer, možda bi kvalifikacije otišle u drugom smjeru.

Vezista španskog Levantea apelovao je na navijače da dođu u što većem broju i pomognu reprezentaciji da ostvari pobjedu.

"Takav je mentalitet, a i mi snosimo krivicu što stadion nije pun. Volio bih da dođu, mi smo poznati po ambijentu na stadionu i podršci. Mogu da im obećam da ćemo dati maksimum", zaključio je Vukčević.

Crna Gora i Bugarska bez pobjede su u dosadašnjem diju kvalifikacija, sa po dva remija i tri poraza. Međusobni duel u Sofiji završen je neriješeno 1:1.

Utakmica na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније