Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

22. 09. 2019. 19:40   >>  19:42

"REDSIMA" DERBI U LONDONU

Liverpul nadigrao Čelsi, preokret Arsenala

Fudbaleri Liverpula savladali su sa 2:1 ekipu Čelsija na gostovanju u Londonu.

Epitet derbija šestog kola su svakako opravdali fudbaleri Čelsija i Liverpula.

Energičan početak obe ekipe donio je veliki broj šansi i ubrzo je na obje strane bilo po nekoliko dobrih prilika, da bi Liverpul od 14. minuta došao do vođstva.

Aleksander Arnold je poslije akcije iz slobodnog udarca šutirao u gornji desni ugao, Kepa to nije mogao da dohvati i Liverpul je poveo sa 1:0.

U isto vrijeme je Emerson morao da izađe iz igre zbog povrede, a njega je zamijenio Markos Alonso, koji se momentalno našao u opasnoj akciji koja je umalo dovela i do gola.

Nije dugo prošlo, a Čelsi je stigao do izjednačenja. Sezar Aspilikueta je bio strijelac, međutim VAR se oglasio, pošto je Aspilikueta u začetku akcije bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je pogodak poništen.

Liverpul je to "kaznio" svojim drugim golom, kada je u 30. minutu Brazilac Firmino postigao pogodak za još veću prednost svog tima.

Liverpul je bio veoma opasan na startu drugog poluvremena, imali su nekoliko veoma dobrih napada i izglednih šansi za postizanje pogotka, ali su u tome bili neuspješni.

Pokušao je Čelsi da dođe do prvog gola, imao svoje šanse, bio vrlo opasan, ali jednostavno im to nije polazilo za rukom. Bar ne do 71. minuta, kada je u stilu Marsela Hiršera, Ngolo Kante napravio slalom kroz odbranu "Redsa" i postigao veoma lijep gol.

Ipak, domaćin do kraja nije mogao da dođe do izjednačenja i upisao je poraz rezultatom 2:1.

Arsenal je pobijedio u Londonu Aston Vilu sa 3:2, uprkos tome što je gost iz Birmingema dvaput imao prednost, ali i činjenici da je Ejnsli Mejltend-Najls dobio dva žuta kartona u prvom poluvremenu.

Vila je na „Emirejtsu“ povela u 20. minutu preko Mekgina, a kada je u 41. minutu Mejtland Najls dobio crveni karton djelovalo je da slijedi loš rezultat tima Unaja Emerija.

Ipak, u 59. minutu Pepe je pogodio iz penala i izjednačio, a Vesli je u 60. minutu doneo novu predost gostima. Međutim, u posljednjih 15 minuta „Tobdžije“ su došle do preokreta – Kalum Čejmbers je u 81. minutu izjednačio na 2:2, a Obamejang je u 84. donio pobjedu i nova tri boda Arsenalu, koji je zabilježio prvi trijumf nakon tri meča.

Tim iz Londona sada je četvrti sa 11 bodova, a Aston Vila je 18. sa četiri boda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније