Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

17. 09. 2019. 23:02   >>  23:25 2

VALENSIJA SLAVILA U LONDONU

Poraz Liverpula u Napulju, Ter Štegen spasao Barsu

U prvom kolu grupne faze Lige šampiona za sezonu 2019/2020 Napoli je pobijedio branioca titule Liverpul, Barselona je u Dortmundu remizirala sa Borusijom bez golova, a najefikasniji meč viđen je u Salcburgu, gdje je domaćin "demolirao" Genk.

Napoli je poveo golom Drisa Mertensa u 82. minutu iz penala. Penal je dosuđen poslije starta Endrua Robertsona na Hoseu Kaljehonu. Konačan rezultat postavio je Fernando Ljorente u drugom minutu nadoknade vremena.

Dvije ekipe su i prošle sezone igrale u istoj grupi Lige šampiona, a domaći tim je u Napulju tada pobijedio sa 1:0.

U drugoj utakmici u toj grupi, fudbaleri Salcburga pobijedili su kao domaćini Genk sa 6:2.

Trostruki strijelac bio je Erling Brojt Haland, koji je postigao golove u drugom, 34. i 45. minutu. Golove za austrijski tim postigli su još Hi Hvan Čan u 36. minutu, Dominik Soboslai u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena i Andreas Ulmer u 66. minutu.

Strijelci u belgijskoj ekipi bili su Džon Lukumi u 40. i Mbvana Samata u 52. minutu.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda odigrali su večeras kao domaćini neriješeno 0:0 protiv Barselone.

Domaći tim imao imao je dobru priliku da postigne gol, nakon što je dosuđen penal, ali je golman Barselone Mark Andre ter Štegen u 57. minutu odbranio udarac Marka Rojsa.

Utakmicu je obilježio fudbaler Barselone Ansu Fati, koji je sa 16 godina i 321 dana postao najmlađi igrač tog kluba u Ligi šampiona. Prethodni rekord držao je Bojan Krkić, koji je 2007. godine u najelitnijem takmičenju debitovao za katalonski klub sa 17 godina i 22 dana.

Fatija je u 59. minutu zamijenio na terenu Lionel Mesi, koji se od jula oporavljao od povrede.

U drugoj utakmici u toj grupi ranije danas Inter je u Milanu u nadoknadi vremena osvojio bod protiv Slavije iz Praga, 1:1.

Fudbaleri Lajpciga pobijedili su na gostujućem terenu Benfiku sa 2:1. Lajpcig je poveo golovima dvosturkog strijelca Tima Vernera, u 69. i 79. minutu, a konačan rezultat postavio je Haris Seferović u 84. minutu.

U drugoj utakmici u toj grupi, ranije danas, Lion i Zenit odigrali su u Francuskoj neriješeno 1:1.

Fudbaleri Ajaksa pobijedili su na svom terenu Lil sa 3:0. Domaći su poveli u 18. minutu golom Kvinsija Promesa, a drugi gol postigao je Edson Alvarez u 50. minutu. Konačan rezultat postavio je Nikolas Taljafiko u 62. minutu.

U drugoj utakmici u toj grupi Valensija je u Londonu pobijedila Čelsi sa 1:0. Jedini gol na Stamford Bridžu postigao je Rodrigo u 75. minutu.

Čelsiju je poslije pregledanja video snimka dosuđen penal u završnici utakmice, nakon što je utvrđeno da je u šesnaestercu lopta pogodila u ruku Danijela Vasa.

Domaći nijesu uspjeli da izjednače, pošto je Ros Barkli u 88. minutu pogodio prečku.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније