Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

09. 09. 2019. 19:54   >>  19:54

SJUTRA PROTIV ČEŠKE

Hadžibegić: Pobjeda donosi mnogo

Fudbalska reprezentacija Crne Gore protiv Češke nema šta da izgubi, ali može mnogo da dobije, kazao je selektor Faruk Hadžibegić.

Crna Gora i Češka odigraće sjutra utakmicu A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hadžibegić je naglasio da respektuje Češku, ali da smatra da ima ekipu sposobnu da rivalu napravi probleme.

„Nije mi cilj da budem peti, sve ćemo uraditi da popravimo plasman. Igramo da se kvalifikujemo, ne samo da bi učestvovali u kvalifikacijama ili se slikali“, kazao je Hadžibegić na konferenciji za novinare.

On je naglkasio da je predstojeći duel posljednja šansa da se crnogorski tim vrati u borbu za drugo mjesto.

“Mi nemamo šta da izgubimo, ali možemo puno da dobijemo. Ukoliko dođemo do pobjede, možemo realno da mislimo da smo opet u igri. Dok ima nade i matematičke moramo pokušati da se kvalifikujemo“, rekao je Hadžibegić.

On je istakao da je u duelu sa Mađarskom vidio da crnogorska selekcija može da pobijedi Češku.

„Meč Kosova i Češke je to potvrdio. Kosovo je bilo hrabro, požrtvovano i za to je nagrađeno. Utakmica sa Mađarskom mi je pokazala da imamo potencijal za pobjedu“, rekao je Hadžibegić.

On je istakao da poslije pobjede nad Mađarskom ne smije biti euforije.

“Nema euforije, niko ne misli da će biti sve lagano, ako smo pobijedili Mađarsku. Treba svakoga poštovati. Bilo je iznenađenja minulih dana, zašto i mi ne bi bili iznenađenje", rekao je Hadžibegić.

On je saopštio da zbog povrede neće moći da računa na Stefana Savića.

„Nije se oporavio od povrede. Žao mi je Savića, ali moramo i bez njega, imam povjerenje u sve momke. Njegova povreda će promijeniti naše planove, vidjećemo ko je 100 posto spreman, a ko nije ”, kazao je Hadžibegić.

Napadač crnogorske reprezentacije Fatos Bećiraj kazao je da nema pritiska uoči meča sa Češkom, navodeči da je cilj jasan – pobjeda.

„Naš cilj je da pobijedimo. Nije problem ko će postići gol, skoncentrisani smo samo na tri boda. Neće biti lako, dobro smo ih analizirali. U svaki meč idemo na pobjedu. Češka nije nepobjediva i to se vidjelo protiv Kosova, ima svoje mane. Ishod prvog meča ne daje realnu sliku kvaliteta rivala“, kazao je Bećiraj.

Rekorder po broju odigranih mečeva u crnogorskom dresu, kazao je da crnogorskim fudbalerima diosta znači pobjeda protiv Mađarske.

„Dok postoji šanse za plasman na EP borićemo se. Idemo korak po korak. Prvi rival je Čaška, tako i pristupamo tom meču“, kazao je Bećiraj.

Sjutrašnji duel biće jubilarni 100. crnogorske reprezentacije.

Češka je prvi duel pred svojim navijačima dobila 3:0.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija upisala je po dva trijumfa i poraza.

Crna Gora je bez pobjede, sa po dva poraza i remija.

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније