Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

20. 08. 2019. 22:48   >>  22:45

"SPORTIFICO"

Rujović najbolji desni bek Rumunije

Crnogorska fudbalerka Alisa Rujović najbolji je desni bek rumunske Super lige, u tradicionalnom izboru društvene mreže za sportiste "Sportifico".

Članica Fer pleja /Fair Play/ iz Bukurešta glasovima posjetilaca zvaničnog sajta izabrana je u idealan tim i za najuspješniju na poziciji desnog beka.

Rujović je kazala agenciji MINA da je takmičenje podržano od najvećih u svijetu fudbala, Adidasa i svih njegovih ambasadora, uključujući jednog od najslavnijih sa prostora bivše Jugodlavije, Dejana Stankovića.

Prema njenim riječima, to je mreža koja okuplja sve fudbalere, fudbalereke i trenere sa područija Balkana.

„To je mjesto gdje nam je omogućena razmjena iskustava sa ostalim igračima, konsultacije sa trenerima, praćenje svog razvoja, ma gdje god se nalazili. Sportifiko je mreža koja poručuje da nikad ne treba odustati i tu je da nam pomogne u pronalaženju motivacije za napredak. Na kraju dolazi taj takmičarski dio, zbog kog se trudimo da naše rezultate što bolje predstavimo, mada i oni loši su "dobrodosli" jer uvijek imamo što šta da naučimo iz njih“, kazala je Rujović.

Ona je istakla da je u Rumuniji godinu i da je glavni "krivac" dolaska u Bukurešt - Likovna akademija.

„Ona je glavni krivac dolaska, a i podsticaj da ne zanemarim svoju najveću ljubav - fudbal. Nije bilo lako uskladiti obaveze, fakultet i treninge, ali sa dovoljnom volje i želje i tačno određenim ciljem uspjela sam. U klubu, i Bukureštu, osjećam se kao u mojoj Crnoj Gori. A i kako i ne bi kada su to ljudi puni topline, prijateljske atmosfere razumijevanja, spremni da ti pomognu“, kazala je Rujović.

Ona je podsjetila da je prve fudbalske korake napravila u fudbalskom klubu Petnjica, sa trenerom Anelom Muratovićem.

„Slijedi Bijelo Polje i ŽFK Sport Uno, koji se takmičio u Prvoj crnogorskoj ligi. Sa tim klubom, sa 12 godina, osvojila sam Kup Crne Gore. Dobre igre bile su najbolja preporuka za poziv i odlazak u pljevaljsku Breznicu, zvaničnog i višestrukog prvaka Crne Gore i učesnika UEFA Lige šampiona“, kazala je Rujović.

Prema njenim riječima, ljubav prema umjetnosti i obaveze na Likovnoj akademiji odveli su je na Cetinje, gdje je tri sezone nosila dres Lovćena.

„Posljednji klub u Crnoj Gori za koji sam nastupala bila je Mladost iz Podgorice, čiji je trener Duško Globarević imao veliki udio u mom pronalaženju kluba u Rumuniji, od priprema za probu pa sve do papirologije, na čemu sam mu zahvalna. Za Fer plej vezana sam do juna 2021. godine. Tada ćemo vidjeti kuda će me dvije različite vrste umjetnosti povesti“, kazala je Rujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније