Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

06. 08. 2019. 17:51 >> 17:50

POVRATAK U ENGLESKU

Runi postaje igrač-trener Derbi Kauntija

Bivši fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi odlučio je da se vrati u Englesku nakon dvije sezone u američkoj MLS ligi.

Bivši kapiten Engleske će ostati u DC Junajtedu do kraja sezone, nakon čega će se pridružiti engleskom drugoligašu Derbi Kauntiju kao igrač-trener.

"Veoma sam srećan zbog prilike koju mi je Derbi pružio. Uvjeren sam da mogu dati veliki doprinos i jedva čekam da upoznam sve, posebno navijače. Jednako sam srećan što ću početi svoju trenersku karijeru u Derbi Kauntiju, gdje ću raditi s prvim timom i akademijom", izjavio je Runi.

Runi, koji je dres Mančester junajteda nosio 13 sezona i s 253 gola u svim takmičenjima postao najbolji klupski strijelac u istoriji, imao je još dvije godine ugovora s klubom iz Vašingtona.

On je danas sletio u glavni grad Engleske, a fotografije je objavio jedan od putnika koji je stigao istim avionom iz SAD.

"Nakon što smo razgovarali s Vejnom i shvatili u kakvoj se situaciji nalazi zato što je daleko od svoje porodice, složili smo se da je ovo najbolje rješenje za sve", saopšteno je iz kluba.

Legendarni 33-godišnji napadač je za 13 godina u Mančester junajtedu osvojio pet titula šampiona Engleske, jedan FA Kup, tri Liga kupa i četiri Supekupa. Na međunarodnoj sceni s “crvenim đavolima“ je osvajao Ligu šampiona, Ligu Evrope i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo. Tokom karijere igrao je još u dva navrata za Everton iz kojeg je 2018. prešao u američki DC Junajted. Za reprezentaciju Engleske je odigrao 120 utakmica i postigao 53 gola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније