Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina [ Objavio: O.Z. ]

12. 07. 2019. 11:59 >> 20:32

ZBOG SIMBOLA NA ZGRADAMA

Katalonskom lideru će se suditi zbog neposlušnosti

Lideru Katalonije Kvimu Tori sudiće se zbog neposlušnosti, jer nije poštovao nalog da ukloni secesionističke simbole sa javnih zgrada tokom izborne kampanje, odlučio je danas regionalni sud.

Tokom kampanje za nacionalne i lokalne izbore u aprilu i maju regionalnim liderima naloženo je da uklone žute trake, simbol protesta protiv hapšenja katalonskih separatističkih lidera, sa javnih objekata, što Tora nije učinio.

Tora je naveo da nije poštovao nalog zato što je on bio u suprotnosti sa rezolucijom katalonskog parlamenta a da je karakter žutih traka podložan subjektivnom tumačenju, prenosi Rojters.

U pismu izbornoj komisiji koja je izdala nalog, Tora je u martu rekao da neće ukloniti trake jer ima obavezu da poštuje pravo na slobodu izražavanja javnih službenika.

Zbog nepoštovanja ovog naloga mogao bi da dobije zabranu obavljanja javne funkcije dvije godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније