Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina, objavila B.B. ]

01. 07. 2019. 22:00   >>  21:58

PROŠIRUJU ŠAMPIONAT

UEFA mijenja sistem EP za mlade

Naredno Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije biće sa 16 timova, potvrdio je predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin.

Čeferin je obrazložio da su promjene uvedene da bi se tako izbjegla situacija kao na nedavnom turniru u Italiji i San Marinu, kada je domaća selekcija ostala bez polufinala poslije remija Francuske i Rumunije (0:0) koji im je omogućio da zajedno idu u dalje takmičenje.

"Već duže vrijeme razmišljamo da proširimo šampionat na 16 ekipa i to ćemo da uradimo za sljedeći ciklus. To je najbolja solucija kako se ne bi ponovila situacija kao sa Italijom", rekao je Čeferin za Rai sport.

Po novom sistemu igraće se četiri grupe po četiri selekcije, umjesto dosadašnje tri grupe sa po četiri prema kojem pobjednici i najbolji drugoplasirani ide u polufinale.

Novi prvak Evrope postala je Španija, ukupno peti put, pobjedom nad Njemačkom 2:1 u finalu u Udinama.

Sljedeći turnir za igrače do 21 godine igra se u Mađarskoj i Sloveniji 2021.godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније