Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija ]

25. 06. 2019. 21:22   >>  21:22

SANJA PLASMAN U PREMIJER LIGU

Bilić: VBA moj najveći izazov do sada

Hrvatski trener Slaven Bilić izjavio je za britanske medije da će mu vođenje Vest Bromvič Albiona u Čempionšipu biti najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

Bilić je već bio u Engleskoj, ali je u Premijer ligi vodio Vest Hem. Sada ga čeka nešto drugačiji zadatak, jer se Čempionšip smatra jednom od najtežih liga na svijetu, bez obzira što se radi o drugom rangu engleskog fudbala. Naime, 24 tima se bore za prva dva mjesta, koja vode u Premijer ligu, dok naredna četiri idu u plej-of za još jedno mjesto u engleskoj eliti. Dakle, jasno je da je pred Bilićem zaista veliki izazov, da vrati VBA u Premijer ligu.

“Ovo je do sada najveći izazov u mojoj karijeri. Mnogi ljudi to cijene i rekli su mi da je to odličan posao. Međutim, neki su se pitali zašto sam otišao u VBA? Ne moram da iznosim izgovore za svoje poteze i ne moram da pričam o veličini kluba. Ovo je velika prilika za mene“, kazao je 50-godišnji Bilić i dodao:

“Ne mislim na Premijer ligu, a ovaj posao vidim kao priliku za sebe da budem u "izlogu". Razmišljam o VBA, sviđa mi se ovdje.“

Nakon odlaska iz Vest Hema u novembru 2017. godine Bilić je skoro godinu dana pauzirao, a onda je imao kratku avanturu u Saudijskoj Arabiji, tačnije u Al-Itihadu. Napustio je Saudijsku Arabiju u februaru ove godine, a u junu je potpisao dvogodišnji ugovor sa VBA.

“Ovo je prava liga, to je suština. Ovo je ono što želim u životu. Želio sam da doživim ovo, jer je ovo drugačija liga. To je suština fudbala. Ne kažem da je bolja od Premijer lige. Ne govorim o tome. Govorim o tome kako je ovaj izazov dobar za mene i da je došao u pravo vrijeme. Stvarno sam želio nešto ovako. Naš budžet je dobar za tim iz Čemionšipa. Dovoljan je da napravimo dobar tim koji može, uz malo sreće tokom prelaznog roka, da se takmiči za ulazak u viši rang“, istakao je hrvatski trener.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније