Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

19. 06. 2019. 13:40   >>  13:54

KVALIFIKACIJA ZA EP

UEFA odbila žalbe, Ukrajini ostaje 10 bodova

Evropska fudbalska unija (UEFA) odbacila je danas žalbe Portugala i Luksemburga protiv Ukrajine zbog Žuniora Moraesa koji nije imao pravo nastupa.

Odluku apelacione komisije UEFA je objavio predsjednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andrej Pavelko.

Portugal i Luksemburg su zahtijevali da se utakmice Ukrajine registruju službenim rezultatom pošto je igranje Moraesa prekršilo pravila UEFA.

Ukrajina je igrala 0:0 sa Portugalom, dok je Luksemburg pobijedila rezultatom 2:1.

Po pravilima UEFA, igrač koji mijenja nacionalnost mora da igra konstantno pet godina za klub u žemlji za koju želi da nastupa. Moraes je u Ukrajini bio od jula 2012. do februara 2017. kada je otišao u Kinu, poslije čega se vratio.

Ukrajina, koja je u Grupi B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo deklasirala Srbiju sa 5:0, ima 10 od mogućih 12 bodova i prva je na tabeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније