Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

19. 06. 2019. 08:33   >>  08:33

POSLIJE VIŠE SATI

Mišel Platini pušten iz pritvora

Bivši predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini pušten je noćas iz pritvora poslije više sati ispitivanja u istrazi o malverzacijama prilikom dodjeljivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru, prenijele su strane agencije.


Platinijev advokat Vilijam Burdon rekao je da je pritvor ukinut i osudio to što se digla "velika buka ni oko čega".

"Mišel je doživio ovaj pritvor kao nepravedan i nesrazmjeran", dodao je on.

Po izlasku iz kancelarije sudske policije za borbu protiv korupcije u Nanteru, kod Pariza, Mišel Platini je rekao da je pozvan da dođe slobodno na razgovor i da ga je policija po dolasku odjednom pritvorila.

"Bilo je dugo", dodao je on i rekao da su ga pitali o Evropskom prvenstvu 2016. godine, Svjetskom prvenstvu u Rusiji, svjetskom prvenstvu u Kataru, o klubu PSG i o Fifi.

Platini je rekao da je bio miran jer ne osjeća da ima veze sa bilo kakvom aferom.

Njegovo saslušanje kao i saslušanja drugih dio su preliminarne istrage o dodjeli domaćinstava za Svjetska prvenstva u fudbalu 2018. i 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније