Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

17. 06. 2019. 17:02   >>  17:05

NAPUSTIO ROMU POSLIJE 30 GODINA

Toti: Ružan i težak dan je došao

Bivši kapiten Rome Frančesko Toti rekao je danas da je podnio ostavku na mjesto direktora i da poslije 30 godina napušta taj fudbalski klub.

Toti (42) je cijelu karijeru proveo u Romi, a igračku karijeru završio je u julu 2017.

"Podnio sam ostavku na funkciju. Nadao sam se da ovaj dan nikada neće doći, a umjesto toga, ovaj ružan i težak dan je došao. Nikada mi nijesu dozvolili da učestvujem, mislim da su me zvali na 10 sastanaka za dvije godine. Uvijek bi me pozvali u posljednjem minutu, kao da su željeli da budem po strani. Poslije nekog vremena, zapitaš se. To pokazuje nedostatak poštovanja, ne prema direktoru, nego prema osobi. Pokušao sam da donesem nešto klubu, znali su da to želim, ali vidio sam da oni sa druge strane drugačije razmišljaju", rekao je Toti, prenijeli su italijanski mediji.

Bivši kapiten rimskog kluba rekao je na konferenciji za novinare u Olimpijskom komitetu Italije, da Roma mora da bude ispred svega.

"Morate da volite Romu. Predsjednici prolaze, treneri prolaze, igrači prolaze, ali klupske boje ostaju. Ova odluka nije moja krivica", naveo je Toti, kome su navijači dali nadimak "Princ Rima".

Toti je želio da postavi Đenara Gatuza za novog trenera Rome, ali je uprava kluba prošle nedjelje odlučila da angažuje Paula Fonseku. Roma je prošlu sezonu završila na šestom mjestu i neće igrati u Ligi šampiona.

Toti je bio u lošim odnosima sa predsjednikom kluba Džejmsom Palotom, koji je prošle nedjelje rekao da je Totiju ponudio mjesto tehničkog direktora.

Toti je rekao da je spreman da se vrati u klub u slučaju da novi vlasnici preuzmu Romu.

"To je prvo i osnovno. Ako bi novi vlasnici vjerovali u mene, to bi bilo dobro. Nikada ne bih oštetio Romu. Ovo sada je mnogo gore nego kada sam se povlačio kao igrač. Napuštanje Rome je kao umiranje. Mislim da bi bilo bolje da sam umro. Mnogi su mi tokom godina govorili da sam veliki teret ovom klubu, da im smetam", naveo je on.

Toti je došao u klupsku akademiju Rome 1989. godine, a za prvi tim debitovao je 1993. godine kao 16-godišnjak. Odigrao je 785 utakmica, postigao 307 golova, osvojio Seriju A 2001. i dva Kupa Italije.

"Svi znaju da su me oni spriječili da nastavim da igram. Oni su željeli da prestanem. Već sam imao šestogodišnji ugovor kao direktor. Počeo sam tiho, shvatajući da je to potpuno druga sfera od one na terenu. Mnoge stvari su mi obećali, ali ništa nijesu ispunili. Znali su šta sam želio. Sve sam radio za Romu, ali kako je vrijeme prolazilo, mislio sam da nije pošteno da se stavim na raspolaganje ljudima koji me nikada nijesu ni željeli ovdje", rekao je Toti.

On je zahvalio ljudima u Rimu na poštovanju, koje je dobio na terenu i van njega.

"Mogu samo da tražim od njih da nastave da navijaju za klub, pošto Roma uvijek mora da bude poštovana. Za mene je Roma najvažniji klub na svijetu. Tužan sam kada je vidim u ovoj situaciji, to me iritira. Navijači Rome su jedinstveni, ljubav koju imaju prema klubu je beskrajna. Uvijek ću navijati za Romu. Ovo je doviđenja, a ne zbogom. Sada idem drugim putem", rekao je Toti.

Naveo je da neće biti nezaposlen, kao i da je dobio brojne ponude italijanskih klubova, ali da ih neće prihvatiti iz poštovanja prema Romi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније