Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

07. 06. 2019. 22:52 >> 22:56
15

KVALIFIKACIJE ZA EP

Debakl Srbije u Ukrajini

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je danas od Ukrajine u gostima sa 5:0 u svojoj drugoj kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo.

Strijelci su bili Viktor Cigankov u 26. i 28, Jevgen Konopljanka u 46. i 75. i Roman Jaremčuk u 58. minutu.

Ovo je bio najteži poraz Srbije od osamostaljenja 2006. godine.

Srpski tim je bio potpuno nemoćan u Lavovu.

Selektor Mladen Krstajić je izveo postavu sa formacijom 3-5-2 u prvom poluvremenu, a Ukrajina je bila mnogo bolja i u tom dijelu imala čak 16 šuteva na gol i postigla dva pogotka.

Krstajić je u drugom dijelu promenio formaciju u 4-4-2, ali je Srbija primila gol već u prvom minutu nastavka.

Ukrajina je do kraja utakmice dala još dva gola i deklasirala reprezentaciju Srbije.

Srbija je imala samo jedan šut u okvir gola, ali je i taj pokušaj rezerviste Aleksandra Mitrovića u drugom poluvremenu bio bezopasan.
Reprezentacija Srbije će narednu utakmicu u kvalifiakcijama igrati u ponedjeljak protiv Litvanije pred praznim tribinama u Beogradu.

U istoj grupi fudbaleri Litvanije i Luksembuga igrali su neriješeno 1:1, pa je tako selekcija Mladena Krstajića "pala" na posljednje, šesto mesto s jednim bodom, koliko ima i Litvanija, ali uz bolju gol-razliku, dok je Luksemburg drugi sa četiri.

Ukrajina je prva na tabeli Grupe B sa sedam bodova iz tri utakmice.

Luksemburg je na gostovanju poveo pogotkom Žersona Rodrigesa u 21. minutu, ali je Litvanija u drugom dijelu uspjela da dođe do izjednačenja i prvog boda u kvalifikacijama.

Strijelac gola za Litvaniju, koja je od 42. minuta imala igrača manje na terenu zbog crvenog kartona Saulijusa Maikolijunasa, bio je Arvidas Novikovas u 74.

U Grupi D Danska i Irska igrali su neriješeno 1:1, dok je nešto ranije danas Gruzija s 3:0 pobijedila Gibraltar.

Španija je protiv Farskih Ostrva na gostovanju slavila s 4:1 u grupi F, dok je Švedska s 3:0 bila bolja od Malte, a Norveška i Rumunija igrali su neriješeno 2:2.

U Grupi G, Poljska je sa 1:0 pobijedila Sjevernu Makedoniju, dok je Izrael u gostima sa 3:0 bio bolji od Letonije, a Austrija je sa 1:0 slavila protiv Slovenije.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније