Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

03. 06. 2019. 20:33 >> 20:35

U 69. GODINI

Preminuo Jurica Jerković, legenda Hajduka

Nakon duge borbe s teškom bolešću, danas je u Splitu, u 69. godini, preminuo jedan od najvećih fudbalera u istoriji Hajduka, legendarna "desetka" Jurica Jerković.

Jerković član je zlatne generacije splitskog kluba koja je osvojila je tri prvenstva SFRJ i pet nacionalnih kupova, a odigrao je 529 utakmica i postigao 219 pogodaka.

Za jugoslovensku reprezentaciju nastupio je 43 puta uz šest pogodaka, a pamti se onaj na legendarnoj brazilskoj Marakani na Peleovom oproštaju 1971. godine.

Igrao je na Svjetskim prvenstvima 1974. i 1982. godine, te na Evropskom šampionatu 1976. godine.

Kasnije je igrao u Švajcarskoj, za Cirih pa Lugano u kojem je 1987. okončao karijeru.

Također, ostaće upamćen kao jedan od četvorice "hajdukovaca" koji su postavili kamen temeljac za gradnju Poljuda 1975. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније