Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 05. 2019. 21:50   >>  21:47

ADMINISTRATIVNI PROPUST KOMA

Jezeru tri boda za zelenim stolom

Utakmica 34. kola Druge fudbalske lige Jezero-Kom registrovana je službenim rezultatom 3:0 za domaćina, odlučila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza.

Meč je odigran 12. maja i završen je bez pobjednika (1:1), ali je Jezero kasnije uložilo žalbu, koju je FSCG uvažio.

"U žalbi se ukazuje na član 19 stav 1 Propozicija o takmičenju Druge fudbalske lige u kojem je jasno naznačeno: "klub je obavezan da započne i završi prvo poluvrijeme sa najmanje tri igrača mlađa od 21 godine, koji ne mogu biti strani državljani“. Kom je meč započeo sa tri igrača mlađa od 21 godine, međutim, u 43/44. minutu igrač Koma Žarko Popović, koji je bio jedan od navedene trojice mlađih igrača od 21 godine, dobio je crveni karton. Stručni štab Koma, iako je na klupi imao tri U21 igrača, nije izvršio zamjenu kojom bi u igru uveo jednog od njih, pa je prvo poluvrijeme završio sa dva igrača mlađa od 21 godine. Time je prekršio član 19 Propozicija o takmičenju Druge lige Crne Gore. Komisija za takmičenje FSCG razmotrila je navode Žalbe FK „Jezero“, pa je uvidom u zapisnik o odigranoj utakmici utvrdila da su navodi u Žalbi FK „Jezero“ u potpunosti tačni, te je na osnovu člana 67 stav 1 tačka 10 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSCG i člana 19 stav 1 Propozicija takmičenja Druge lige odlučila kao u izreci ove Odluke", navodi se na sajtu FSCG.

Ako ova odluka ostane na snazi, Kom će imati 59 bodova i ostaje drugi, jer ima četiri više od trećeplasiranog Bokelja.

Na drugoj strani, Jezero će imati 45 poena, dva više od Igala kojem gostuje u posljednjem kolu.

Iz Druge lige ispadaju dva posljednjeplasirana tima, a na 43 boda je i Dečić, koji u posljednjoj rundi gostuje otpisanim Beranama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније