Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Dnevne novine ]

20. 05. 2019. 09:42 >> 09:42

RAKOJEVIĆ ZADOVOLJAN

"Igrači iznijeli najveći teret"

Trener fudbalera Sutjeske Nikola Rakojević kazao je da su igrači iznijeli najveći teret do odbrane titule 1. CFL.

Sutjeska je odbranila šampionski pehar, ugrabila četvrtu titulu od kada je Crna Gora obnovila državnost, potpisala drugi uzastopni lovor. Baš kao što je uradila u sezonama 2012/2013 i 2013/2014.

A Nikšićani su do nove titule stigli na pravi šampionski način: “plavo bijeli” su pred preko 1.500 gledalaca kraj Bistrice savladali Grblja sa 2:0 golovima Alekse Marušića i Boža Markovića.

A čim je vječiti vojnik Sutjeske potpisao svoj 12. gol u sezoni slavlje je moglo da počne. Emocije kraj Bistrice su proradile, a igrači i navijači su najsrećniji bili zbog Nikole Rakojevića.

Peco se na klupu vratio u srijedu poslije operacije, a sada je osvojio titulu treću u domaćem prvenstvu po čemu je postao rekorder.

“Nakon meča je mnogo lakše bilo šta reći, nego prije nekoliko sati, jer smo imali tremu. Ali, vjerovali smo i to je presudilo. Neću ništa novo reći, igrači su iznijeli najveći teret. Bilo je promjenljivih rezultata, znamo kako smo počeli šampionat, kako smo jesenas igrali i kakvu smo imali koncentraciju”, rekao je Rakojević nakon utakmice srećan što je svom gradu podario još jedno slavlje…

“Vremenom je sve počelo da dolazi na svoje, a raduje me što smo isključivo bili bazirani na rad, a na kraju smo sve to pretočili u djelo”, dodao je Rakojević.

“Plavo bijeli” su kolo prije kraja osvojili titulu, ali nisu zadržali “plus četiri”, nego su otišli na “plus šest, jer je Budućnost kiksala u Pljevljima (2:2). Da je bilo drugačije, odluka o šampionu bi bila ostavljena za posljednje kolo u kome “plavi” dočekuju Nikšićane pod Goricom.

"Kolale su razne priče u posljednje vrijeme, da bi bilo najpoštenije da se o tituli odlučuje u tom posljednjem meču pod Goricom, jer kao ta bi utakmica trebala da pokaže ko je zaista bolji. Međutim, meni se čini da je ovdje mnogo što šta pobrkano i kao da zaboravljamo da je upravo Budućnost, u oktobru prošle godine, imala pet bodova više od nas. Zašto nijesu uspjeli da održe tu prednost pitanje je za njih, ali zašto bi se u posljednje vrijeme provlačila priča kako je u finišu prvenstva naših sedam bodova više nedostižno. Mi smo od 20. oktobra uspjeli da napravimo tu bodovnu razliku i to prije svega što su naši igrači bili psihološki jaki", jasan je Rakojević, koji je dodao…

"Nijesmo nikada ni posumnjali da će se ovo desiti, a kad je u timu vlada takva atmosfera onda titula dolazi kao nagrada. I taj posljednji meč pod Goricom, biće za nas kao svi ostali, odigraćemo najbolje što možemo, bez obzira što smo prije nego se možda očekivalo riješili pitanje titule", zaključio je Rakojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније