Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 09. 2013. 10:40 >> 10:44
2

POBOLJŠATI INFRASTRUKTURU

Šuker: Nije vrijeme za regionalnu ligu

Nijesam za regionalnu ligu i ostajem pri tome stavu. Ima elementarnijih problema koje moramo riješiti prije nego se odlučimo na takav korak, kazao je predsjednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker.

Nekadašnji golgeter, a sada prvi čovjek hrvatskog fudbala bio je juče u Zenici na otvaranju trening centra, gdje je kazao da je osnivanje takmičenju u kojem bi igrali klubovi nekadašnje Jugoslavije u ovom trenutku neizvodljivo.

"Da bismo pokrenuli nešto takvo kao što je regionalna liga, treba svi prije svega da jako puno radimo na poboljšanju infrastrukture. Pogledajmo da već godinama u regionu svi imaju problema sa licenciranjem, a mi ovdje treba da pričamo o regionalnoj ligi. U Hrvatskoj Dinamo i Rijeka igraju super na međunarodnoj sceni, ali nikako da se završi priča o licenciranju", kazao je Šuker za "Nezavisne".

Kako izaći iz takve situacije?

- Samo kada napravimo pravi temelj na tom planu da nam fudbal bude onakav kakav gledamo utorkom i srijedom u Ligi šampiona, onda ćemo razmišljati. Najviše sredstava dobijemo od FIFA i UEFA, a Liga šampiona i Liga Evrope su takmičenja koja potiču klubove da ulažu i to nam u ovom trenutku treba biti vodilja.

Top tema je gostovanje Hrvatske u Beogradu. Šta Vi kažete o tome?

- Što se tiče utakmice sa Srbijom, zaista sada ne želim ništa da komentarišem. Postoje selektori i ostali ljudi koji su zaduženi za taj dio posla. Svoje mišljenje o tom meču ću dati tek nakon utakmice.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније