Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

11. 05. 2019. 18:19 >> 18:25

BUNDESLIGA

Bajern bez pobjede, Borusija ostala u trci

Fudbaleri Bajern Minhena nijesu uspjeli danas da osvoje prvenstvo Njemačke, pošto su u pretposljednjem, 33. kolu igrali neriješeno, bez golova, na gostovanju protiv Lajpciga, a njihov prvi pratioc Borusija Dortmund pobijedila je Fortunu iz Diseldorfa s 3:2.

Bajernu je danas bila potrebna pobjeda na gostovanju protiv Lajpciga, ali Bavarci nijesu uspjeli u tome, iako su u 50. minutu postigli gol preko Leona Gorecke.

Poslije konsultacije VAR taj gol je poništen, pa je tako rezultat ostao 0:0.

Imao je Bajern iz Minhena kontrolu u nastavku, pritiskao je rivala, a najbolju priliku u 89. minutu propustio je Robert Levandovski kada je iz slobodnog udarca sa oko 17 metara šutirao malo pored gola.

Borusija je pred svojim navijačima pobijedila Fortunu sa 3:2.

Golove za Borusiju postigli su Kristijan Pulišić u 41. minutu, Tomas Dilejni u 53. i Mario Gece u 92, dok su pogotke za Fortunu postigli Oliver Flink u 47. i David Kovnački u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Fortuna je od 82. minuta imala igrača manje pošto je direktan crveni karton dobio Adam Bodžek.

Bajern je prvi sa 75 bodova, dva više od Borusije, pa će tako posljednje kolo njemačke Bundeslige biti izuzetno zanimljivo.

Štutgart je osigurao baraž za opstanak u Bundesligi, pošto je danas na svom terenu sa 3:0 pobijedio Volfsburg sa 3:0, dok je Herta poslije preokreta sa 4:3 bila bolja od Augzburga, a strijelac drugog gola za ekipu iz Berlina bio je Marko Grujić.

Bajer Leverkuzen je igrao neriješeno 1:1 protiv Šalkea, pa je tako na četvrto mjesto Bundeslige došla Borusija Menhengladbah koja je sa 4:0 u gostima pobijedila Nirnberg, dok Hanover sa 3:0 bio bolji od Frajburga, a Verder je sa 1:0 slavio protiv Hofenhajma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније