Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

18. 04. 2019. 23:03 >> 23:11

SEDAM GOLOVA U LONDONU

Ajntraht eliminisao Benfiku, trijumf Arsenala u Napulju

Nakon večerašnjih mečeva u Londonu, Napulju , Frankfurtu i Valensiji poznati su parovi polufinala Lige Evrope. Jedino je u Njemačkoj bilo drame pošto je domaći Ajtraht uspio da anulira dva gola zaostatka uz prvog meča sa Benfikom.

Fudbaleri Ajntrahta napravili su veliki preokret u dvomeču četvrtfinala Lige Evrope sa Benfikom i, poslije poraza u Lisabonu od 4:2, trijumfom na svom terenu 2:0 obezbijedili plasman u polufinale, gdje ih čeka duel sa Čelsijem.

Domaći su poveli u 37. minutu kada je Mijat Gaćinović snažno šutirao ka golu gostiju, a na odbijenu loptu od stative natrčao Filip Kostić i sproveo je u mrežu.

Pogodak Kostića nije trebalo da bude priznat pošto je bio u očiglednoj nedozvoljenoj poziciji prilikom šuta Gaćinovića, ali je pomoćni sudija napravio veliki previd i oštetio Benfiku.

Treba podsjetiti i da glavni sudija Danijele Orsato nije mogao da konsultuje VAR u ovoj situaciji, pošto će on u Ligi Evrope ove sezone biti korišćen samo u finalu.

U nastavku je Ajntraht došao do potrebnih 2:0, a to se dogodilo u 67. minutu, poslije nekoliko poluprilika. Ante Rebić je dodao do Sebastijana Rodea na dvadesetak metara, a bivši vezista Bajerna i Dortmunda preciznim udarcem pogodio gol gostiju za veliko slavlje na Komercbank areni.

Do kraja su viđena uzbuđenja na obje strane, a najozbiljniju šansu za Benfiku propustio je Eduardo Salvio, koji je u finišu šutirao nedovoljno snažno iz izgledne pozicije.

Čelsijem je izbacio prašku Slaviju duplom pobjedom. Ekipa iz Londona slavila je u Pragu prošle nedjelje 1:0, dok je na Stamford bridžu u goleadi bilo 4:3. 

Ekipa Maurisija Sarija povela je golom Pedra u petom, da bi potom Simon Deli u 10. autogolom duplirao prednost gostiju, da bi na 3:0 povisio Olivije Žiru u 17.

Slavija je preko Tomaša Součeka u 25. minutu smanjila zaostatak, ali je na 4:1 već u 27. povisio Pedro.

Gosti iz Praga su u drugom dijelu preko Petra Ševčika u 51. i 55. minutu samo uspjeli da ublaže poraz.

U derbiju četvrtfinala, Arsenal je pitanje prolaska dalje riješio već u 36. minutu revanša na "San Paolu".

Aleksandar Lakazet je sjajno izveo slobodan udarac sa preko 25 metara, pogodio u Meretov ugao i donio "Tobdžijama" veliku prednost ekipi Unaija Emerija.

Arsenal će se u borbi za finale sastati sa Valensijom, koja je i u revanšu na svom terenu savladala Viljareal.

Poslije 3:1 na strani, "Slijepi miševi" su slavili na Mestalji 2:0 i tako na ubjedljiv način prošli u polufinale.

Golove za trijumf postigli su Antonio Latore u 13. i Dani Pareho u 54. minutu.

Polufinani mečevi igraće se 2. i 9. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније