Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me [ Ozren Zogović ]

18. 04. 2019. 07:15   >>  07:15

DANAS DERBI U KUPU

I Sutjeska i Budućnost traže pobjedu

Fudbaleri Sutjeske i Budućnosti spremni dočekuju današnji prvi meč polufinala Kupa. I jedni i drugi poručuju da će igrati na pobjedu, te da motiva ne fali uoči novog derbija dva najveća crnogorska kluba.

Nikšićani mirno i sa mnogo samopouzdanja čekaju prvi meč polufinala, koji se igra danas od 18 sati.

"U Kupu, bez obzira ko nam je protivnik, postoji samo jedno - jeste li osvojili trofej ili ne. Biti u finalu ne znači ništa, jedina prava stvar je prvo mjesto", kazao je, za Portal RTCG, trener Sutjeske Nikola Rakojević, ističući da se u Kupu, u odnosu na prvenstvu, greške teže ispravljaju, gotovo da nema mjesta za njih.

Nedavno je aktuelni šampion ugostio Budućnost u šampionatu, a meč u Nikšiću je završen bez pobjednika – 2:2.

Rakojević kaže da u njegovom timu neće biti promjena u odnosu na taj meč. "Nema razloga da se bilo šta mijenja, priprema je ista".

Utakmica u Podgorici je prvo poluvrijeme, a Rakojević smatra da njegov tim nije u prednosti jer se revanš meč igra u Nikšiću.

"Nema razlika da li se igra na domaćem ili gostujućem terenu. Dobro se poznajemo, pa nije bitno gdje se igra prva utakmica", kazao je trener crnogorskog šampiona, poručujući da neće kalkulisati, već da će juriti što bolji rezultat pred revanš u Nikšiću.

Kad je u pitanju prvenstvo, Sutjeska je lider na tabeli sa pet bodova viška u odnosu na Budućnost.

"Ima još dosta da se igra, dosta je bodova u igri, a mi ćemo pokušati da odigramo na najbolji način. Nastavićemo da radimo kao do sada, da razmišljamo da je svaka sljedeća utakmica najvažnija. Sada razmišljamo samo o Budućnosti, a potom ćemo fokus usmjeriti na Petrovac sa kojim se sastajemo u narednom kolu prvenstva", kazao nam je Rakojević.

U nikšićkom timu se ne opterećuju se mislima o duploj kruni.

"Mnogo toga treba da uradimo da dođemo do toga. Bodovna prednost koju imamo je dosta pristojna, ali može lako da se istopi, u dvije utakmice", ističe Rakojević.

Naglašava da neće biti lako jer svaka ekipa u ligi se bori za nešto - za izlazak u Evropu ili za opstanak.

"Svi imaju motiva da igraju do zadnje utakmice. Bitno mi je da sačuvamo pobjednički menatlitet, da na miru radimo, i da na kraju budemo svi zdravi", dodao je Rakojević.

Brnović: Očekujem pobjedu i meč sa dosta šansi

Pred današnji duel, slične poruke su stigle i iz ekipe Budućnosti.

Trener Branko Brnović takođe kaže da im nije bitno gdje igraju, te da na svakom terenu idu na pobjedu.

"Želimo da igramo kao što smo igrali u Nikšiću. Očekujem pobjedu, dobru igru sa dosta šansi. Nama nije bitno na kojem terenu igramo, u Nikšiću ili u Podgorici, u oba meča ćemo igrati na pobjedu. Vjerujem u ovu ekipu, spremni smo maksimalno", poručio je Brnović na jučerašnjoj pres konferenciji.

Nedavni derbi u Nikšiću ostao je u sijenci sukoba navijača gostiju i policije, nakon čega se digla veliki prašina.

"Sigurno da će biti dosta publike, vidjeli smo koliko se Varvari vraćaju i koliko vjeruju u ovu ekipu", rekao je Brnović.

"Lično mi smeta kada se navijači nazivaju huliganima, jer moja djeca navijaju i možda će ona sjutra da budu među tim navijačima pa će neko da ih naziva huliganima. Moramo da pazimo. Vidjeli smo u Kotoru da je bez Varvara bio pozorišni ambijent", kazao je strateg Podgoričana, ističući da je neko ko poštuje policiju.

"Nije lako policajcima, ali oni moraju da imaju strpljenja i razumijevanja", dodao je.

Utakmica se zbog finalne serije plej-ofa ABA lige u košarci, umjesto u srijedu kada je planirano, igra danas. U prvom polufinalu odigranom juče, Lovćen i OFK Petrovac su odigrali 1:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније