Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 04. 2019. 16:52   >>  16:51 1

UO OFK TITOGRADA

Janović da preispita odluku o dodjeli sredstava fudbalskim klubovima

Upravni odbor OFK Titograda oglasio se saopštenjem povodom raspodjele finansijskih sredstava Ministarstva sporta. Vlada Crne Gore juče je opredijelila 300.000 eura kao pomoć našim istaknutim klubovima, a na listi za sada se od fudbalskih klubova našla samo ŽFK Breznica.

“Ministar je na jučerašnjoj konferenciji za štampu saopštio da se “prilikom odabira sportskih klubova, Ministarstvo sporta i mladih vodilo kriterijumima poput tradicije, učešća i rezultata seniorskih kategorija na domaćim i međunarodnim takmičenjima u prethodnoj godini, ravnomjerne regionalne zastupljenosti i razvoja. Takođe, a u cilju afirmacije riodne ravnopravnosti u sportu predloženi su i naši istaknuti ženski sportski klubovi.Na osnovu ovih kriterijuma očekivali smo da se nađemo među klubovima, koji će biti sufinansirani od strane ministarstva sporta", navodi se u saopštenju.

Čelnici "ropmantičara" pitaju zašto se nijesu našli na listi.

"Možda zato što ispunjavamo sve kriterijume koje je ministar sporta naveo u jučerašnjoj izjavi. Možda zato što su prve fudbalske korake u našem klubu napravile zvijezde poput Anta Miročevića, Nikole Jovanovića, Dejana Savićevića, Predraga Mijatovića, Stevana Jovetića, Niše Saveljića, a kroz klub stasavali još mnogi značajni crnogorski I evropski fudbaleri. Dugogodišnji predsjednik našeg kluba je i aktuelni predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković. Možda zato, što je u prošloj godini, jedan od dva trofeja za koje se bore crnogorski fudbalski klubovi, osvojio upravo OFK Titograd. Kada su međunarnodna takmičenja u pitanju, svi crnogorski klubovi su okončali takmičenje u prvom kolu.Možda zbog toga što je OFK Titograd unazad tri godine postigao najbolji rezultat u istoriji crnogorskog klupskog fudbala, plasmanom u treće kolo Lige Evrope. Možda zato što je OFK Titograd najbolji crnogorski klub, kada su u pitanju međunarodna takmičenja pod okriljem UEFA. Možda zato što je OFK Titograd jedini od deset klubova koji se takmiče u prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi, a koji nema pomoć ni od strane Vlade, ni od Opštine Podgorica, kao ni od mnogih državnih i javnih preduzeća, koja nemilice sipaju novac u propale sportske projekte, bez bilo kakve kontrole", stoji u saopštenju.

OFK Titograd navodi da do 14. juna 2017. godine od Opštine Podgorica dobijao 20.000 eura godišnje.

"Od tada do danas, nijesmo dobili ni jedan jedini cent od Glavnog grada, iz nama nepoznatog razloga. Iako je taj iznos, predstavljao simboličnu podršku, bio nam je značajan jer smo znali da se cijeni naš trud i rad", kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da je OFK Titograd jedini fudbalski klub u prvoj ligi koji se samofinansira, a isključivo na osnovu svojih rezultata.

"OFK Titograd prvi fudbalski klub koji je 26.12.2018. dobio rješenje o preregistraciji, odnosno usklađivanju sa novim Zakonom o sportu, kojeg je ovo ministarstvo donijelo", ili možda "zato što OFK Titograd uredno izmiruje sve poreske obaveze. Ministarstvo sporta je u januaru 2018. raspisalo konkurs za dodjelu sredstava čiji smo učesnici bili i mi kao klub, a na kojem smo od ministarstva dobili, shodno ugovoru o dodjeli sredstava po konkursu, iznos od 7.000 eura, koje su plaćene iz dva puta 16.02.2018 i 18.07.2018. Isti novac je proslijeđen Zavodu za sport i medicinu sporta u Beogradu, gdje su obavljena zdravstvena, biomehanička i fizička testiranja naših mlađih kategorija, a iz razloga što u Crnoj Gori uslovi za to ne postoje", kazao je UO kluba.

Klub poziva ministra sporta da preispita odluku o dodjeli sredstava fudbalskim klubovima, i da istu "imajući u vidu kriterijume koje su sami naveli, promijeni i da opredijeljeni novac za tu namjenu, u iznosu od 50.000 eura dodijeli OFK Titogradu".

Klub ujedno poziva i dugogodišnjeg predsjednika kluba i aktuelnog predsjednika Vlade Crne Gore, da se aktivno uključi u rješavanje ovog problema, obzirom da je Ministarstvo napravilo više nego očiglednu grešku.

"Očekujemo da ministar na sljedećoj sjednici Vlade donese ispravnu odluku i pomenuti iznos uputi OFK Titogradu”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније