Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 04. 2019. 22:52   >>  23:24

BITKE ZA POLUFINALE

Barsa slavila u Mančesteru, Ajaks i Juve remizirali

Fudbaleri Barselone pobijedili su Mančester junajted 1:0 na Old Trafordu, dok je Ajak remizirao protiv Juventusa 1:1 na Johan Krojf areni u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

Fudbaleri Barselone pobijedili su u gostima Mančester junajted sa 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Katalonci su do jedinog gola na utakmici došli u 12. minutu iz prve prilike. Lionel Mesi je s lijeve strane centrirao na drugu stativu gdje je Luis Suares šutirao glavom, a lopta je na putu ka golu zakačila Luka Šoa i prevarila Davida de Heu.

U nastavku utakmice Mančester junajted je uglavnom imao inicijativu, ali nije ozbiljnije uspio da priprijeti golmanu Barselone Mark Andre Ter-Štegenu, koji je uspio da sačuva svoju mrežu.

Markus Rašford je par puta bio u solidnoj prilici da postigne izjednačujući pogodak, ali mu to nije pošlo za rukom.

Revnš utakmica Barselone i Mančester junajteda u četvrtfinalu Lige šampiona igraće se narednog utorka u glavnom gradu Katalonije.

Fudbaleri Ajaksa i Juventusa igrali su neriješeno 1:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Utakmica u Amsterdamu donijela je mnogo uzbuđenja, možda čak i najviše od svih četvrtfinalnih duela, ali pobjednika nije bilo.

Prvo poluvreme donijelo je po nekoliko prilika s obje strane, a vodeći gol viđen je u 45. minutu kada je Kristijano Ronaldo iskoristio centaršut Žoaa Kansela s desne strane.

U drugom poluvremenu Ajaks je u potpunosti nadigrao prvaka Italije, ali je samo jednom zatresao mrežu "stare dame".

Izjednačujući pogodak Ajaks je postigao poslije samo 30 sekundi igre u drugom dijelu. David Neres "probio" je po lijevoj strani, utrčao u šesnaesterac i preciznim šutem sa oko 15 metara u dalji ugao savladao Vojćeha Ščensnog.

Ajaks je u nastavku imao inicijativu i par dobrih prilika pred golom Juventusa, ali je završnica izostala.

Revanš utakmica Juventusa i Ajaksa u četvrtfinalu Lige šampiona igraće se narednog utorka u Torinu.

Ajaks - Juve 1:1 / Junajted - Barsa 0:1

(Ronaldo 45', Neres 46' / Šo - autogol 12')

Tok mečeva:

90' Kraj utakmica.

65' Šansa za Barsu. Prva ozbiljna akcija, uslijedila je po desnoj strani, Semedo je proigrao Suareza koji se ubacio između štopera, šutirao iskosa sa sedam osam metara, ali je pogodio spoljni dio mreže.

52' Juve tražio penal. Taljafiko je povukao Betankura, ali je Del Sero odmahnuo glavom i nakon konsultacija sa VAR sobom.

46' GOOOL! Ajaks u prvom napadu, nakon odmora, dolazi do izjednačenja preko Neresa - 1:1. Brazilac je uzeo loptu na nekih 50 metara od gola, vukao ju je do kaznenog prostora u desnom, slabijom, nogom savladao Ščesnog. 

45' Kraj prvog poluvremena.

45' GOOOL! Juve uspijeva da dođe do vođstva preko Ronalda u posljednjim trenucima prvog poluvremena - 0:1.  Betankur je dodao loptu do Ronalda, koji je proslijedio do Kansela. Bek Juventusa odlično je proigrao sunarodnika, koji je glavom poslao loptu iza leđa Onane.

37' Velika šansa i za Juve. Ronaldo je glavom spustio loptu Bernardeskiju, koji je šutirao iz okreta, ali malo pored desne stative.

36' Velika šansa za Barsu. Suarez je primio loptu u kaznenom prostoru, odložio loptu Kutinju, koji je šutirao sa desetak metara, ali De Hea je odbranio nogom.

25' Velika prilika za Ajaks. Tadić je uposlio De Beku koji uspijeva da se namjesti i šutne, ali  malo pored desne stative.

12' GOOOL! Barselona povela preko Suareza, a nakon konsultacije VAR snimka - 0:1. Suarez je u kaznenom prstoru izbjegao ofsajd poziciju i na ubačaj Mesija iskosa sa desne strane glavom pogodio donji desni ugao. Urugvajac je postigao prvi gol u Ligi šampiona ove sezone. Ipak, gol Barse pripisan je kao autogol Luku Šou kojeg je lopta zakačila po ramenu.

1' Utakmice su počele.

Ajaks – Juventus

Stadion: Johan Krojf arena

Sudija: Karlos del Sero (Španija)

Ajaks: Onana, Veltman, De Liht, Blind, Taljafiko – Van De Bek, Šene, De Jong – Neres, Tadić, Zijeh.

Juventus: Ščensni – Kanselo, Rugani, Bonuči, Aleks Sandro – Bentankur, Pjanić, Matuidi – Bernardeski, Mandžukić, Ronaldo.

Mančester junajted - Barselona

Stadion: "Old Traford"

Sudija: Đanluka Roki (Italija)

Mančester junajted: De Hea, Jang, Smoling, Lindelof, Šo, Dalo, Mektomini, Fred, Pogba, Lukaku, Rašford.

Barselona: Ter Štegen, Semedo, Pike, Langle, Alba, Rakitić, Buskets, Artur, Mesi, Suarez, Kutinjo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније