Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ reprezentacija.me ]

26. 03. 2019. 21:56   >>  21:23 2

NOVINAR LISTA "THE SUN"

"Engleska prvo da sredi svoje dvorište"

Novinar engleskog tabloida "The Sun" stao je protiv velike hajke koja se sprovodi na štetu Crne Gore i izjavio ono što većina nas u Crnoj Gori sa velikim argumentima i misli – da Engleska prvo treba da se pozabavi sa problemima rasizma na svojim stadionima.

Novinar Dankan Rajt je dodao da je za pohvalu što tamnoputi igrači Engleske ne reaguju na skandiranja sa tribina, kao i da je izjava selektora Sautgejta nakon utakmice bila veoma profesionalna i smirena, u njegovom stilu. Ali je zaključio poentom priče – da se neki od ljudi u fudbalskom savezu Engleske “kriju” u svojim kancelarijama iza javnih saopštenja i prave se da su veliki borci protiv rasizma, a ustvari nisu.

On dodaje i da fudbalski savez Engleske nije preduzimao nikakve drastične mjere protiv navijača Milvola, Totenhema, Vest Hema ili Čelsija na utakmicama koje je preko TV-a pratila čitava planeta. Najskoriji primjeri bili su kada su navijači Milvola na utakmici FA kupa protiv Evertona u januaru rasistički vrijeđali pripadnike pakistanske zajednice, kao i Totenhemovi navijači koji su krajem 2018. vrijeđali pripadnike žute rase.

Upravo Sterling, koji je provocirao crnogorske navijače i koji je poslije meča zatražio da se Crna Gora kazni igranjem bez publike bio je meta rasističkih napada navijača Čelsija kada su i četiri navijača londonskog kluba dobili zabranu ulaska na stadion u narednih pet godina, međutim Sterling nikada nije zatražio suspenziju “Stamford Bridža” i govorio snažno o ponašanju engleskih navijača na ovom stadionu kao što je govorio o crnogorskim sinoć.

Takođe, navijači Čelsija su u Parizu prije četiri godine u metrou skandirali “Mi smo rasisti” kada su spriječili jednog tamnoputog putnika da uđe i koristi javni prevoz u kojem su oni bili.

Na stadionu Arsenala nedavno su navijači Totenhema na teren ubacili koru od banane, ni o tome se nije pričalo mnogo, kao ni o navijačima Vest Hema koji su pogrdno skandirali na svom stadionu Egipćaninu Salahu na utakmici protiv Liverpula.

Engleski novinar je zaključio da kada se nešto ovako desi u Engleskoj pojedinci koji su krivi odgovaraju za incident, ne klubovi a posebno ne savez, te da su pojedinci u engleskom savezu oštri kada je riječ o sinoćnjim incidentima, a kukavice kada se to redovno dešava u Engleskoj.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније