Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

26. 03. 2019. 15:08   >>  14:33

PREKRŠILI PRAVILA

Veliki propust Ukrajine, ostaju bez bodova?

Reprezentacija Ukrajine sinoć je kao gost pobijedila Luksemburg sa 2:1 uz dosta sreće i došla do prve pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ukrajina je sada lider u grupi B sa četiri osvojena boda jer su u prvom kolu odigrali meč bez golova protiv Portugala. Ali, postoje velike šanse da Ukrajinci na kraju završe na dnu tabele zbog velike greške koju su napravili.

Reprezentacija Ukrajine mogla bi da bude kažnjena od strane UEFA zbog Brazilca Žuniora Moraeša, koji je nastupio u obje utakmice. Portugalski mediji pišu da Moraeš nije ispunio propise za nastup i UEFA će otvoriti istragu.

Zbog toga bi Ukrajina mogla da ostane bez četiri boda osvojena na startu kvalifikacija za EP, što znači da bi oni otišli u ruke Luksemburga, odnosno Portugala. Na tabeli bi onda Luksemburg bio prvi sa šest bodova, Portugal drugi sa četiri.

Prema pravilima, da bi fudbaler "promijenio zemlju" mora, nakon što postane punoljetan, da živi najmanje pet godina na teritoriji te države, a Moraeš je proveo samo četiri godine i sedam mjeseci, prije nego što je išao na pozajmicu u Kinu.

On je ukupno proveo u Ukrajini šest godina i devet mjeseci, a prema zakonima te zemlje za državljanstvo su potrebna "samo" 183 dana u kontinuitetu, što je i njihov adut u eventualnom sporu sa UEFA i FIFA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније