Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me, mina ]

22. 03. 2019. 19:54 >> 20:45
36

START KVALIFIKACIJA

Remi u Sofiji, Crna Gora žestoko oštećena

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa Bugarskom u Sofiji 1:1, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. "Sokoli" su vodili golom Mugoše, da bi u finišu sudija Buke svirao nepostojeći penal za domaćina (faul Jovovića bio van kaznenog prostora), koji je u gol pretvorio Nedelev za konačnih 1:1.

Domaćin je bolje počeo meč, u većem dijelu prvog poluvremena bio bolji i imao više šansi, ali je najbolju propustila Crna Gora.

Priliku da crnogorsku selekciju dovede u vođstvo imao je Mirko Ivanić u 18. minutu, ali je njegov šut bugarski golman Nikolaj Mihajlov odbranio.

Crna Gora je povela golom Stefana Mugoše u 50. minutu.

Napadač korejskog Inčona efektno je prevario dvojicu bugarskih defanzivaca i preciznim udarcem pogodio lijevi ugao bugarskog gola.

Ivanović je bio u šansi i u 61. minutu, ali je za malo bio neprecizan.

Priliku da uveća prednost imao je Adam Marušić, povukao je kontru sa svoje polovine i pokušao sve sam da završi, iako je imao Fatosa Bećiraja samog ispred bugarskog golmana.

Bugarska je do gola mogla u 21. minutu nakon udarca glavom Vasila Božikova, ali je sa gol-linije loptu izbacio Marko Vešović.

Crnogorski golman Danijel Petković odlično je intervenisao u 31. minutu i spriječio Georgija Kostadinova da se upiše u listu strijelaca.

Petković je bio siguran i u 77. minutu i onemogučio Bodurova da realizuje zicer.

Izjednačujući pogodak postigao je Todor Nedelev u 82. minutu iz nepostojećeg penala.

Francuski sudija Rudi Buke faul Vladimira Jovovića nad Stanislavom Kostovom van šesnaesterca okarakterisao je kao jedanaesterac i pokazao na bijelu tačku.

Priliku da Crnoj Gori ipak donese tri boda imao je rezervista Aleksandar Boljević, nakon dodavanja Mirka Ivanića, ali je bugarski golman Mihajlov odbranio.

Minut ranije Martin Minčev je bio sam ispred Petkovića, ali je otišao iskosa i šutirao pored gola.

U drugom meču te grupe na londonskom Vembliju, u 20 sati i 45 minuta, sastaće se Engleska i Češka. Slobodna je na startu selekcija Kosova.

Crnogorsku selekciju u drugom kolu, u ponedjeljak u Podgorici, očekuje duel sa Engleskom.

Tok meča:

Kraj meča!

93' Sjajna šansa za Boljevića, šutirao je sa 15-ak emtara Mihajlov krajnjim naporom brani.

91' Dobra šansa za domaćina - Minčev iskosa sa desne strane je tukao, lopta j prošla za malo pored stative.

83' Sudija Buke je svirao penal, iako je faul Jovovića bio van kaznenog prostora. Nedelev je sa bijele tačke matirao Petkovića.

79' Jovović je ušao u igru umjesto Vešovića.

77' Bodurov je stigao do lopte nakon gužve u šesnastercu i šutirao, ali mu je Petković sjajno ušao u šut.

65' Boljević je zamijenio Jankovića.

63' Kontranapad Crne Gore, Marušić umjesto da uposli Bećiraja , krenuo je u solo prodor i šansa je propala....

61' Odlična akcija "sokola". Dupli pas su odigrali Janković i Ivanić, a ovaj drugi je šutirao iskosa sa desne strane, lopta je prohujala pored stative..

56' Ivelin Popov sa preko 20 metara šutira, lopta je otišla preko gola.

50' Vodi Crna Gora u Sofiji! Mugoša se oslobodio dvojice bugarskih defanzivaca i onda sa ivice kaznenog prostora pogodio donji desni ugao gola Mihajlova!

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

31' Kostadinov je pokušao glavom nakon slobodnjaka, Petković brani.

29' Popov je šutirao sa 15,16 metara visoko preko gola.

22' Uzvraćaju Bugari, glavom je šutirao Božikov nakon kornera, lopta je zakačila jednog našeg defanzica, a potom je Vešović sa gol-linije izbacio loptu u polje...

18' Kakva šansa za Crnu Goru! Ivanić je izašao sam ispred golmana Bugarske, ali je njegov udarac Mihajlov odbranio nogom...

15' Nedelev je šutirao iskosa sa lijeve strane, opet Tomašević interveniše, ovoga puta je izbacio loptu u korner.

8' Delev je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Tomašević podmetnuo glavu, a potom je Petković definitivno otklonio opasnost...

Meč je počeo.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније