Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

izvor: Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

17. 03. 2019. 17:27 >> 16:57

SERIJA A

Prvi poraz Juvea, Marušić strijelac u pobjedi Lacija

Fudbaleri Juventusa doživjeli su prvi poraz u domaćem prvenstvu. Ekipa Masimilijana Alegrija poklekla je u 28. kolu, pošto je izgubila na gostovanju Đenovi sa 2:0. Lacio je bio ubjedljiv protiv Parme, a jedan od strijelaca bio je crnogorski reprezentativac Adam Marušić.

Ispostavilo se da je odluka trenera da odmori Kristijana Ronalda skupo koštala ekipu. Klub iz Torina imao je na ovom meču veći posjed lopte, ali nije iskoristio tu činjenicu u svoju korist. Naprotiv, Đenova je imala mnogo više udaraca ka golu rivala (10-3).

Agresivnije je igrala Đenova od početka meča. Stvarali su domaći prilike, ali nijesu mogli do gola. U 32. minutu Kanselo je igrao rukom u šesnaestercu, ali je sudija odlučio da ne sudi penal.

U nastavku je Juventus pokušao preko Dibale, ali promjene rezultata nije bilo.

Razigrali su se poslije toga domaći. Najprije je Stefano Sturaro, bivši igrač Juventusa, u 72. minutu doveo domaćina u vođstvo, poslije asistencije Gorana Pandeva. Makedonski fudbaler je dobru partiju potom krunisao golom u 81. minutu.

Juventusu ovaj poraz nije naškodio mnogo, pošto je i dalje prvi u Seriji A za 75 bodova. S druge strane Đenova je ostvarila prvu pobjedu u posljednje četiri utakmice, pa je trenutno 12 sa 33 boda.

Fudbaleri Lacija slavili su na svom terenu protiv Parme sa 4:1.

Već u prvom poluvremenu su riješili meč domaći. Od šest šuteva u okvir gola, čak četiri su završila iza gol linije.

Prvi je mrežu Parme zatresao Marušić, poslije asistencije Milinković-Savića. Samo četiri minuta kasnije nebeskoplavi su udvostručili prednost, pošto je sa bijele tačke precizan bio Luis Alberto. Prethodno je Jakaponi igrao rukom u kaznenom prostoru.

Drugi gol na utakmici Luis Alberto je postigao u 38. minutu, da bi prvi dio utakmice bio okončan pogotkom Lulića.

Počasni pogodak za goste postigao je Sprokati u 77. minutu.

Lacio je šesti na tabeli sa dva boda i utakmicom manje od petoplasirane Rome.

Atalanta je izvukla samo bod u duelu sa Kjevom. Posljednji tim u Seriji A zapravo je poveo u Bergamu, golom Međirinija u 32. minutu. Ipak, Iličić se u 55. minutu pobrinuo da favorizovana Atalanta dođe makar do boda.

Empoli je napustio zonu ispadanja, pošto je savladao Frosione sa 2:1. Pobjedu timu trenera Andreacolija donijeli su Kaputo sa penala i Pajac. Valzania je postigao jedini gol za goste.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније