Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ B92, Objavila: R.P. ]

09. 03. 2019. 12:36 >> 12:02

RAZJASNILI

UEFA odgovorila Realu zašto je priznat Tadićev gol

Evropska fudbalska unija (UEFA) zvanično je razjasnila spornu situaciju koja je prethodila golu Dušana Tadića protiv Real Madrida.

Tadić je najavio veliku pobjedu Ajaksa na Santjago Bernabeuu (4:1) golom u 62. minutu, kojem je prethodilo spasavanje lopte na auto liniji njegovog saigrača Mazrauija.

Iz Reala su se bunili što je priznat Tadićev gol, uz tvrdnju da je lopta prethodno napustila granice terena Bernabea.

"Nije bilo nijednog dokaza i snimka na kojem se bez ikakve sumnje može vidjeti da je lopta prešla liniju. Nije bilo potrebe da glavni sudija sam pregleda snimak. Linijski sudija, koji je bio u savršenoj poziciji, nije vidio da je lopta prešla liniju i zbog njegove odluke je gol priznat", navodi se u saopštenju UEFA.

Arbitri nijesu odmah priznali gol, već su nakon višeminutne konsultacije pokazali na centar što je značilo 3:0 za Ajaks usred Madrida.

Real je slavio 2:1 u Amsterdamu, ali su "kopljanici" zablistali na Bernabeuu i srušili sa trona trostrukog uzastopnog šampiona Evrope.

Tadić je bio apsolutni junak Ajaksa jer je prije ključnog pogotka bio dvostruki asistent.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније