Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 08. 2013. 22:54 >> 23:02

SERIJA A

Sigurni Napoli, Roma i Lacio

Sva tri tima od kojih se očekuje da se bore za vrh tabele u italijanskom prvenstvu su slavila večeras - Napoli je predvođen fantastičnim Hamšikom lako savladao Bolonju, Roma je prošla neugodno gostovanje u Livornu, a Lacio u prvih 15 minuta pojasnio Udinezeu da nema šta da traži na "Olimpiku"...

Odlična igra Napolija na debiju Rafe Beniteza. Bolonja na “San Paolu“ prošla kao “bosa po trnju“ . Inicijativa domaćih urodila je plodom poslije pola sata, kada je  “prvijenac“ upisao Kaljehon.

Poslije toga je Hamšik preuzeo glavnu rolu. Slovak je u nadoknadi vremena u prvom dijelu savladao Kurćija, da bi u drugom poluvremenu još jednom Hamšik sjajnim udarcem postavio konačnih 3:0.

Roma je bila takođe sigurna, otpor Livorna u Toskani slomljen je blic-krigom sredinom drugog dijela. De Rosi je bombom iznenadio Bardija u 65. minutu, da bi Florenci dva minuta kasnije dotukao slabog domaćina.

Lacio je savldao Udineze sa 2:1. Goste je načeo Ernaneš, da bi Kelava dva minuta kasnije napravio penal nad Kloseom, a Kandreva ne griješi. U drugom poluvremenu je Luis Mjuriel vratio "Zebrete" u igru, ali su bodovi ipak ostali na "Olimpiku".

Atalanta je golom Stendarda povela na Sardiniji, ali su domaći smogli snage za preokret i doši do važnih bodova.  Rađa Naingolan je već u narednom, 28. minutu vratio stvariu egal. Odluka je pala u nastavku kada je novajlija Kabrera donio Kaljariju pobjedu.

Torino je bez problema savladao novajliju Sasuolo 2:0. Goste je načeo Brigi, posle akcije Imobilea, a onda je sjajni Ćerči posle solo akcije u nastavku stavio tačku na pobjedu"Bikova".

Rezultati i strijelci:

Inter - Đenova 2:0 (Nagatomo 75, Palasio 90)

Kaljari - Atalanta 2:1 (Naingolan 28, Kabrera 63. - Stendardo 27)

Lacio - Udineze 2:1 (Ernaneš 13, Kandreva 16.pen - Murijel 60)

Livorno - Roma 0:2 (De Rosi 65, Florenci 67)

Napoli - Bolonja 3:0 (Kaljehon 32, Hamšik 45, 63)

Parma - Kjevo 0:0

Torino - Sasuolo 2:0 (Brigi 40, Ćerči 63)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније