Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 02. 2019. 21:12 >> 23:07

"POKER" AJNTRAHTA

Dinamo eliminisao Viktoriju, prošao i Arsenal

Dinamo Zagreb se plasirao u osminu finala Lige Evrope, pošto je na „Maksimiru” savladao Viktoriju Plzenj 3:0 i nadoknadio poraz iz Češke (1:2). Pored Dinama, fudbaleri Čelsija, Intera, Krasnodara, Benfike, Rena, Dinama iz Kijeva i Slavije iz Praga plasirali su se u osminu finala Lige Evropa.

"Modri" su poveli u 15. minutu, kada je Oršićč krunisao sjajnu kombinaciju Petkovića i Olma.

Dinamo je u 34. minutu povisio na 2:0 golom Dilavera, da biu 73. Petković stavio tačku na pobjedu i plasman u osminu finala 3:0.

Identičnim rezultatom je slavio i Arsenal protiv BATE Borisova i tako ispravio šokantan poraz iz prvog meča (1:0). Zahar Volkov je postigao autogol u 4. minutu i najavio loše veče za svoj tim. Mustafi i Papastatopulos su odveli svoj tim među 16 najboljih.

Ubjedljiv je bio i Ajntraht protiv Šahtjora 4:1. Pogađali su Jović Ale (dva puta) i Rebić, pa je njemački tim prošao nakon 2:2 u Harkovu.

Zenit je porazio Fenerbahče 3:1 i poništio poraz iz Istanbula (0:1). I Salcburg je ispravio poraz iz prvog meča. Austrijanci su izgubili od Briža u prvom meču 2:1, da bi večeras "pokerom" (4:0) izborili plasman u osminu finala.

Fudbaleri Napolija su, poslije pobjede od 3:1 u prvom meču, na svom terenu bili bolji od Ciriha sa 2:0. Strijelci za italijanski tim bili su Simone Verdi i Adam Unas. Viljareal i Sporting su odigrali 1:1, a prolaz u narednu rundu obezbijedio je španski tim zbog trijumfa od 1:0 u prvom meču. 

Fudbaleri Čelsija su, poslije 2:1 u prvom meču, u revanš meču šesnaestine finala na svom terenu slavili protiv Malmea sa 3:0. Golove su postigli Olivije Žiru, Ros Barkli i Kalum Hadson Odoi.

Ubjedljivo je do osmine finala stigao i Inter, koji je na svom terenu pobijedio Rapid sa 4:0. Prvi meč završen je minimalnom pobjedom italijanskog tima. Strijelci za pobjednički tim bili su Matijas Vesino, Andrea Ranokija, Ivan Perišić i Mateo Politano. 

Fudbaleri Krasnodara prošli su dalje, pošto su večeras u gostima odigrali 1:1 sa Bajer Leverkuzenom. Prvi meč završen je bez golova. Mogomed Šapi Sulejmanov je donio prednost Krasnodaru u 84. minutu, a izjednačio je Čarles Arangis tri minuta kasnije. 

Fran Sol je postigao pogodak u 32. minutu i taj jedan gol je bio dovoljan fudbalerima Dinama iz Kijeva da večeras eliminišu Olimpijakos. U prvoj utakmici rezultat je bio 1:1. 

Ren je u gostima savladao Betis sa 3:1 i nakon 3:3 u prvom meču šesnaestine finala prošao dalje. 

Fudbaleri Benfike i Galatasaraja odigrali su 0:0, a u osminu finala prošla je portugalska ekipa nakon pobjede od 2:1 u prvom meču. 

Plasman u narednu rundu obezbijedila je i Slavija iz Praga koja je sa ubjedljivih 4:1 pobijedila Genk. Prvi meč završen je bez golova. 

Plasman u osinu finala su ranije danas obezbijedili i Arsenal, Dinamo Zagreb, Ajntraht, Napoli, Salcburg, Valensija, Viljareal i Zenit.

Žrijeb za osminu finala Lige Evropa održaće se sjutra od 13.00.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније