Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me, beta ]

20. 02. 2019. 22:58   >>  22:59

LIGA ŠAMPIONA

Atletiko nadigrao Juve, Siti slavio sa igračem manje

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Juventus na svom terenu 2:0, dok je Siti slavio na gostovanju Šalkeu 3:2, u mečevima osmine finala Lige šampiona.

Prvu šansu na utakmici u Madridu imao je Juventus u devetom minutu, kada je Kristijano Ronaldo pokušao iz slobodnog udarca, a golman Jan Oblak je dobro odbranio i izbacio loptu u korner.

Tri minuta kasnije Leonardo Bonući zahvatio je loptu glavom, ali je poslao preko prečke. "Crno-bijeli" su kontrolisali igru, a dobru priliku propustio je Mario Mandžukić u 23. minutu kada je šutirao pored gola.

U 25. minutu dosuđen je penal za Atletiko, zbog navodnog prekršaja De Šilja nad Dijegom Kostom, a poslije pregledanog snimka sudija Feliks Cvajer poništio je odluku. Nedugo zatim Atletiko je mogao da povede poslije dobrog udarca Antoana Grizmana sa ivice šesnaesterca, ali je golman Juventusa Vojčeh Ščesni odbranio.

Poslije toga uzvratio je Juventus preko Dibala u 34. mintu, a Oblak je dobro intervenisao. Do kraja poluvremena nije bio ozbiljnijih prilika.

Dijego Kosta, koji će propustiti revanš utakmicu zbog kartona, imao je odličnu priliku u 51. minutu. Asistirao mu je Grizman, a Kosta se oslobodio protivnika ali je iz dobre situacije bio neprecizan. Tri minuta kasnije lopta je pogodila prečku poslije pokušaja Grizmana da lobuje golmana gostiju.

U 70. minutu gol za Atletiko postigao je Morata, ali je sudija poslije pregledanog snimka poništio pogodak zbog prekršaja napadača madridske ekipe nad Đorđom Kjelinijem.

Atletiko je poveo u 78. minutu golom Himenesa. Morata je poslije kornera glavom spustio loptu, ona je pogodila Mandžukića i odbila se do Himenesa kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu. Prednost je četiri minuta kasnije udvostručio Godin koji se najbolje snašao poslije izvedenog prekida i gužve u šesnaestercu.

Juventus je u završnici imao dvije šanse, u 90. minutu pokušao je Federiko Bernardeski, a golman Oblak je odbranio, dok je tri minuta kasnije Ronaldo glavom poslao loptu preko prečke.

Mančester siti je u Gelzenkirhenu, nakon preokreta, pobijedio Šalke 3:2.

U 18. minutu Siti je poveo golom Aguera poslije greške golmana domaćih koji nije dobro dodao loptu do saigrača. Do lopte je došao Bernardo Silva koji je asistirao Agueru. 

Poslije toga Siti je imao inicijativu i više loptu u posjedu, a u 34. minutu sudija je prekinuo utakmicu kako bi pregledao video snimak, poslije zahtejva fudbalera Šalkea koji su tvrdili da je Nikolas Otamendi igrao rukom poslije šuta Danijela Kaligurija. Uz pomoć VAR-a dosuđen je penal, koji je u 38. minutu iskoristio Bentaleb.

Isti igrač donio je preokret u 45. minutu, kada je ponovo bio precizan iz penala koji je dosuđen poslije duela u šesnaestercu Fernandinja i Salifa Sanea.

Siti je prvi zaprijetio u nastavku poslije slobodnog udarca Kevina De Brujnea, ali je golman odbranio. Engleski tim imao je inicijativu, pokušavali su Ilkaj Gundogan i Silva, ali do tada nijesu uspjeli da ugroze golmana gostiju.

Engleski predstavnik od 68. minutu igrao je sa igračem manje, nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Nikolas Otamendi.

U 85. minutu izjednačio je Sane iz slobodnog udarca sa 25 metara. Pobjedu ekipi Pepa Gvardiole donio je Sterling u 90. minutu poslije dodavanja Edersona.

Tok mečeva:

Kraj na oba meča!

90' Sterling za novo vođstvo Sitija 3:2!

89' Bernardeski je tukao sa ivice kaznenog prostora, Oblak je odbio loptu u korner!

85' Siti može sa igračem manje, Sane je poravnao na 2:2! Njemac je sjajno izveo slobodan udarac, golman Šalkea nemoćan.

83' Atletiko je duplirao prednost! Opet se stvorila gužva nakon prekida, a ovog puta najbolje je reagova Godin, koji je iskosa sa desne strane pogodio.

78' Himenez je doveo Atletiko u vođstvo! urugvajac se najbolje snašao nakon kornera i sa sedam-osam metara poslao loptu u mrežu.

74' Udarac De Brujnea iz slobodnjaka, lopta je zakačila živi zid i umalo prevarila golmana domaćih.

70' VAR je opet spasio Juve! Morata je pogodio glavom sa osam-devet metara nakon izvanrednog centaršuta Felipea Luisa. Ali, sudija Cvajer je nakon odgledanog snimka poništio gol zbog faula napadača domaćih.

68' Siti je ostao sa igračem manje, jer je Otamendi zaradio drugi žuti karton.

53' Nova velika šansa za Atletiko! Grizman je lobovao Šćešnog sa 13-14 metara, golman Juvea je vrhovima prstiju dotakao loptu, koja je potom pogodila prečku.

50' Kakva šansa za Atletiko! Grizman je uposlio Kostu koji je pobjedao odbrani Juvea, izašao sam ispred Šćešnog i šutirao pored desne stative...

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

45' Šalke je preokrenuo 2:1! Opet je pogodio Bentaleb sa bijele tačke. Fernandinjo je povukao igraća domaćih, za sudiju Del Sera ovog puta nije bilo dileme...

37' Poravnao je Šalke, strijelac je Bentaleb iz penala. Prethodno je Otamendija lopta pogodila u ruku, a sudija Del Sero nakon konsultacija sa VAR sobom pokazao na bijelu tačku.

29' Pokušaj Grizmana iz slobodnog udarca, Šćešni je odbio loptu u polje.

27' Sudija Cvajer je dosudio penal za Atletiko, nakon kontakta De Šilja i Koste, ali je nakon konsultacija sa VAR tehnologijom poništio odluku i dosudio slobodan udarac.

19' Aguero je doveo Siti u vođstvo. David Silva je oduzeo loptu u opasnoj zoni i asistirao Argentincu, kojem nije bilo teško da sa 10-ak metara pošalje loptu u mrežu.

15' Tomas sa distance, Šćešni siguran.

9' Projektil Ronalda iz slobodnjaka sa 30 metara, Oblak je krajnjim naporom odbio loptu u korner.

8' Atletiko je tražio penal, nakon duela Grizmana i Matuidija, ali je sudija Cvajer nakon konsultacija sa VAR sobom pokazao na gol-aut.

7' Centaršut Davida Silve, udarac Aguera glavom, ali Ferman je sjajno reagovao.

Mečevi su počeli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније